Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Kommunen fusionerer enheder mod socialt snyd

De to nuværende kontrolgrupper mod socialt snyd lægges sammen for at styrke kontrolarbejdet i Aarhus Kommune.

Aarhus Kommune samler hurtigst muligt sine to nuværende kontrolgrupper mod socialt snyd.

Det støttede Aarhus Byråd på onsdagens byrådsmøde, og dermed samles de to kontrolgrupper fra henholdsvis Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse og fra Kultur og Borgerservice i den sidstnævnte magistrat. Forventningen er, at kontrolarbejdet med at afsløre socialt svindel nu kan blive styrket.

I 2017 hentede Aarhus Kommune 15,3 mio. kr. tilbage til kommunekassen gennem kontroller af bl.a. udbetaling af sygedagpenge og proformaflytninger. Fusionen betyder, at tre årsværk skal overføres fra Sociale Forhold og Beskæftigelse, men Venstre i Aarhus Byråd vil gerne have undersøgt, om det kan betale sig at ansætte endnu flere medarbejdere i kontrolenhederne.

»Gennem de to magistratsafdelinger har man 11,2 årsværk, og de henter i gennemsnit 1 mio kr. til vores hårdt trængte kommunekasse. Vi har lagt op til en investeringsmodel med to årsværk mere. Det vil give et afkast til kommunekassen,« sagde byrådsmedlem Gert Bjerregaard (V), som også luftede muligheden for at hyre helt op til seks ekstra medarbejdere til kontrolarbejdet.

Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand for kultur og borgerservice, er ikke afvisende over for idéen.

»Det er muligt, at vi får flere penge, hvis vi afsætter flere årsværk. Jeg vil gerne undersøge det, men for at komme med et mere kvalificeret svar, så kræver det først et analysearbejde,« sagde Rabih Azad-Ahmad.

Enhedslisten i Aarhus Byråd er omvendt mere skeptisk over for kontrolarbejdet.

»Hvor meget skal kommunen være på nakken af fattige folk? 1.500 kr. er, hvad man henter i gennemsnit, så det er en overvejelse værd i sagen,« sagde Keld Hvalsø (EL).

I 2017 afsluttede de to kontrolgrupper i alt 937 sager. De fem såkaldte temakontroller omfattede virksomhedsbesøg, formueforhold, fiktiv adresse, udland og førtidspension.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: EU-romantisk idealisme

Henrik Ræder Clausen
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Legendarisk Jeep kører ind i fremtiden
Jeep Wrangler har stort set ikke ændret sig siden slutningen af 1980’erne, men næste år kommer klassikeren i en ny udgave. Essen er stadig den gamle Jeep tilsat mere komfort og et design med glimt i øjet. 
Se flere
Spånplade: Hele Danmark arbejder for Kronospan
Når danskerne afleverer træ på den lokale genbrugsstation, arbejder de for Kronospan i Pindstrup, der fabrikerer spånplader til bl.a. køkkener, skriveborde og gulve. For når Kronospan fremstiller spånplader, er 75 procent af træet genbrugstræ, hvor rigtig meget af det stammer fra landets genbrugsstationer. Der er penge i genbrug – en omsætning på ca. 500 mio. kr. årligt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her