Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Arion-koret får påbud om at fjerne reklameskærm

Arion-koret i Risskov skal fjerne en digital reklameskærm på en trailer foran korets hus, påbyder Aarhus Kommune. Nej, den generer ingen, siger korets byggeformand, Knud N. Mathiesen, der er DF-byrådsmedlem.

Aarhus Kommune er på vej med et påbud til Arion-koret om at fjerne en digital reklameskærm på en trailer ved korets hus. Foto: Joachim Ladefoged.

Aarhus Kommune fortsætter sin kamp mod ulovligt opsatte digitale reklameskærme.

Sideløbende med kampen mod en kæmpeskærm opsat ved Viby Torv kræver kommunens bygningsafdeling nu også en digital reklameskærm opsat på en trailer ved Grenaavej fjernet.

Hvis vi skal tage vores skærm ned, så er der mange skærme i byen, der også skal ned.
Knud N. Mathiesen, formand for Arions byggefond

Skærmen er opsat ved Arion-korets ejendom, der ligger på adressen Tulipanvej 28a ud til krydset Grenaavej og Lystrupvej, og i et brev til herrekoret meddeler kommunen, at den har til hensigt at »meddele et påbud om at fjerne LED-skiltet.«

»LED-skiltet vurderes med sin størrelse, placering og skiftende billeder at medvirke til at styrke opfattelsen af overdrevet brug af skilte på ejendommen, der giver et kaotisk indtryk og virker skæmmende i forhold til omgivelserne,« hedder det bl.a. i brevet fra kommunen.

Men den linje er koret uenig i, oplyser formanden for korets byggefond, Knud N. Mathiesen, der også er byrådsmedlem for DF.

»Hvis vi skal tage vores skærm ned, så er der mange skærme i byen, der også skal ned. Vi mener ikke, at skærmen generer nogen, og når kommunen selv har opsat digitale reklameskærme, er det dobbeltmoralsk at forbyde private at opsætte skærme,« siger han, der vil drøfte kommunens varslede påbud med det reklamefirma, som driver skærmen.

Udover den digitale skærm retter kommunen også kritik mod en stribe faste reklameskilte, som er opsat på Arion-huset, hvor der bl.a. reklameres for firmaet Centrum Turist. Kommunen skriver, at skiltningen »langt overstiger« sædvanlig skiltning, men da skiltene har været opsat på bygningen i mange år, er kommunen indstillet på at indgå i en dialog om facadeskiltningen.

Som omtalt i JP Aarhus har Aarhus Kommune foreløbig uden held forsøgt at få slukket en kæmpe reklameskærm ved Viby Torv, og i forlængelse af den sag beskrev avisen i foråret yderligere tre digitale reklameskærme, som kommunen nu har kontaktet ejerne af, deriblandt Arion-koret.

Politikerne i Aarhus Byråd skal i løbet af efteråret vedtage nye regler for reklameskærme.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Aftaler bør være aftaler på Aarhus Ø

Poul Stenbøg
Det er uacceptabelt, at kommunens Ø-administration mener, at bygherre og kommunen i fællesskab kan få et selvskabt indtægtstab godtgjort ved at bryde indgåede aftaler og uden videre tillade, at samtlige sidebygninger bliver på 14 etager og ikke syv som klausuleret i aftalerne med de eksisterende Lighthouse-bygninger.

Debat: Vil Gert Bjerregaard ødelægge Aarhus Havn?

Flemming Jessen
Kan Venstre da virkelig ikke forstå, at byens, erhvervslivets og havnens vækst hænger ubrydeligt sammen?
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her