Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Regionen og medarbejdere skal holde flere dialogmøder

Ytringsfriheden i Region Midtjylland er så meget under pres, at der bliver brug for flere møder mellem direktionen og medarbejderne, mener sygeplejerskernes formand.

Der skal arbejdes hårdt på at sikre ytringsfriheden for medarbejderne i Region Midtjylland.

Det konstaterer Anja Laursen, formand for Dansk Sygeplejeråd i Region Midtjylland og næstformand i Region Midtjyllands fælles samarbejdsudvalg, RMU, efter fredagens møde mellem medarbejdernes repræsentanter og direktionen i Region Midtjylland.

»Der er brug for en kulturændring, og det skal der arbejdes hårdt på. Der har i den senere tid været flere episoder omkring medarbejdernes ret til ytringsfrihed, og det har skabt frygt og utryghed i organisationen om, hvorvidt man må komme med faglige input. Selvfølgelig må man det, for det er vigtigt både for patienternes og for medarbejdernes skyld,« siger Anja Laursen.

Parterne skal derfor mødes igen i næste uge, men ifølge Anja Laursen skal der flere møder til, hvis budskaberne skal nå uden for mødelokalet på regionskontoret i Viborg.

Efter fyring af sygehusledelse: Nu er medarbejderne udvandret

Tidligere på ugen offentliggjorde Region Midtjylland, at to direktører i Hospitalsenhed Midt fratræder. Ifølge regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen skyldes fratrædelserne, at parterne ser forskelligt på den strategiske ledelse og udvikling af sundhedsvæsenet i Region Midtjylland. Men på medarbejdersiden har fratrædelserne vakt vrede hos en del medarbejdere på sygehuse i regionen, og torsdag forlod medarbejdersiden af samme årsag et møde i Region Midtjyllands fælles samarbejdsudvalg.

Det fik regionsrådsformand Anders Kühnau (S) til at kalde parterne sammen fredag. Efter fredagens møde har parterne udsendt en fælles udtalelse. Heri står der bl.a., at der skal være tryghed og tillid til at ytre sig frit for alle ansatte i regionen. Parterne er også blevet enige om, at dialog skal understøtte en åben kultur i samarbejde mellem ledere og medarbejdere, og at der skal sikres bedre involvering af medsystemet i politiske processer.

Følg
Jyllands-Posten
Debat: Er det noget at være stolt af?
Per Hovgaard
Det er rigtigt, at politikerne ikke har overskredet budgettet ved byggeriet af Aarhus Universitetshospital, men i stedet for at bruge flere penge end afsat, fyrer politikerne vedblivende år efter år sygehuspersonalet helt uacceptabelt.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her