Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Lapning af utæt cykeltunnel påbegyndes mandag

Mandag påbegyndes reparationen af cykeltunnellen under Bernhardt Jensens Boulevard ved Nørreport, der siden juni har været oversvømmet af havvand.

Tunnelen er etableret, så cyklister slipper for at skulle ud i det stærkt trafikerede Nørreportkryds. Arkivfoto: Benjamin Nørskov

De seneste mange måneder har de aarhusianske cyklister fået våde dæk og fødder, når de er kørt igennem cykeltunnellen under Bernhardt Jensen Boulevard ved Nørreport. Men det skal være slut nu. Mandag rykker et betonfirma ud og bruger de næste to uger på at reparere den våde cykeltunnel, så man fremover kan komme igennem den populære cykelpassage uden vandsprøjt.

Det er firmaet Christiansen og Essenbæk, der skal forestå renoveringen. Chefen for afdelingen teknik og udvikling i firmaet, Carsten Schjørring, fortæller, at det sivende havvand i bunden af tunnelen ikke skyldes en konstruktionsfejl, men derimod er en helt naturlig opstået problematik:

»Når beton udsættes for varme og kulde henholdsvis udvider og trækker det sig sammen. Og så kan der opstå utætheder. Derudover er der et højt tryk fra havvandet på den anden side, hvilket resulterer i, at vandet siver ind,« forklarer han og understreger, at sådanne reparationer er en helt normal del af vedligeholdelsen af tunneller tæt på vand:

»Der er intet exceptionelt i sådanne reparationer,« fortæller han og henviser til, at man har set samme problematik i Limfjordstunnellen i Nordjylland og ved metrobyggeriet i København.

Reparation udsat

Ifølge Aarhus Kommune er det i samlingen mellem tunnellen og de to ramper, der fører op og ned i tunnelen, at vandet har fundet vej ind. Disse samlinger skal nu tætnes, og efterfølgende skal der et nyt lag asfalt på.

Selvom tunnellen har været utæt i et par måneder, har en reparation ladet sig vente på. Aarhus Kommune har afventet, at firmaet, der skal stå for reparationen, Christiansen og Essenbæk, har haft hul i kalenderen til at udføre arbejdet. Og det har det altså nu.

Christiansen og Essenbæk forventer at være færdig med udbedringerne om to uger. Derfor vil tunnellen være lukket for trafik i den pågældende periode. Aarhus kommune opfordrer cyklister til at benytte krydset ved Bernhardt Jensens Boulevard og Nørreport i stedet.

Tunnellen blev etableret i forbindelse med den nye havnefront på Aarhus Havn og skal sikre, at cyklister kan krydse det trafikerede kryds ved Nørreport sikkert. Tunnellen er en del af den kommende supercykelsti, som skal strække sig fra Risskov til Marselisborg.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her