Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Medarbejdere udvandrede fra møde efter fyringer

Regionsrådsformand Anders Kühnau har indkadlt medarbejderne til nye drøftelser fredag.

Få dage efter, at en politisk bredt funderet budgetaftale for Region Midtjylland blev indgået, blev ledelsen for hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive afskediget.

Det drejede sig om hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen.

Afskedigelserne har vakt vrede hos en del medarbejdere på sygehuse i regionen, og torsdag valgte medarbejderrepræsentanter ifølge Region Midtjylland at forlade et møde i det såkaldte samarbejdsudvalg.

Derfor har regionsrådsformand Anders Kühnau (S) valgt at indkalde medarbejderrepræsentanterne, næstformænd Anja Laursen og Jette Ohlsen, til drøftelser om sagen fredag. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

»Det er en alvorlig situation og en tydelig markering, når medarbejderne vælger at forlade et møde i et samarbejdsudvalg,« udtaler Anders Kühnau.

Tidligere på ugen udtalte Anja Laursen ifølge Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland:

»Jeg deler medarbejdernes voldsomme bekymring for konsekvenserne af afskedigelserne – ikke alene i Hospitalsenhed Midt men i hele Region Midtjyllands hospitalsvæsen.«

JP Aarhus
Følg
Jyllands-Posten
Debat: Er det noget at være stolt af?
Per Hovgaard
Det er rigtigt, at politikerne ikke har overskredet budgettet ved byggeriet af Aarhus Universitetshospital, men i stedet for at bruge flere penge end afsat, fyrer politikerne vedblivende år efter år sygehuspersonalet helt uacceptabelt.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her