Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Byens nyeste skole kæmper om endnu en pris

Aarhus Kommune er nomineret blandt rekordmange kandidater til Bygherreprisen 2018 for at stå bag Frederiksbjerg Skole.

Frederiksbjerg Skole blev i 2016 kåret til årets byggeri i Danmark. Carsten Gjørtz, partner i gpp arkitekter a/s, er en af arkitekterne bag byggeriet Foto: Benjamin Nørskov

I 2006 blev Frederiksbjerg Skole hædret med prisen som årets danske byggeri, og nu er Aarhus Kommune med i opløbet om endnu en pris for byens nyeste skole.

Denne gang gælder det Bygherreprisen 2018, som Boligfonden Kuben sammen med Bygherreforeningen uddeler.

Aarhus Kommune dyster mod Realdania By & Byg for Blox på Bryghusgrunden ved Københavns Havn samt konsortiet ATP Ejendomme, Industriens Pension og PFA Ejendomme for Axel Towers i centrum af København.

»Vi har tre stærke kandidater med meget forskelligt udgangspunkt. Vi har den offentlige bygherre i form af Aarhus Kommune, der gør sit skolebyggeri til et forandringsprojekt og nytænker læring og pædagogik. Vi har det stærke kommercielle projekt midt i København i form af Axel Towers. Og sidst men ikke mindst er der Blox, som på mange måder sætter helt nye standarder i byggeprocessen og ved det færdige resultat,« lyder det fra adm. direktør i Enemærke & Petersen, Henrik Mielke, der er bestyrelsesmedlem i Boligfonden Kuben og medlem af bedømmelseskomiteen, i en pressemeddelelse.

Frederiksbjerg Skole er indstillet for at udleve en stærk vision om at skabe en optimal læringskultur i folkeskolen.
Motivationen for at nominere Aarhus Kommune til Bygherreprisen 2018

De tre projekter er udvalgt ud fra i alt 19 indstillede kandidater, hvilket er det højeste antal i prisens historie, der går tilbage til 1999.

Bygherreprisen hædrer en bygherre, som har udvist en særdeles god og professionel bygherreindsats, værdig til efterfølgelse. Prisen skal sætte fokus på bygherrens afgørende rolle og ansvar som igangsætter og ankerperson i byggeprocessen. Temaet for Bygherreprisen 2018 er byggeri, som flytter grænser.

Ny skole hædres for bedste byggeri

Motivationen for nomineringen af Aarhus Kommune er følgende:

»Frederiksbjerg Skole er indstillet for at udleve en stærk vision om at skabe en optimal læringskultur i folkeskolen og for at være en forandringskatalysator for nye måder at tænke undervisning og læring på. Desuden er skolen på fineste vis tænkt ind i lokalsamfundet, hvor skolen supplerer eksisterende faciliteter og skaber merværdi for naboer, borgere samt en række frivillige foreninger,« fremgår det af pressemeddelelsen.

Den 15.000 kvm store Frederiksbjerg Skole er tegnet af Henning Larsen Architects og havde en anlægssum på 260 mio. kr. Skolen stod færdig i august 2016.

Vinderen af Bygherreprisen 2018 offentliggøres den 9. november på Building Award 2018, som er en ny stor prisfest for hele byggebranchen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie

Tidligere politichef: Den sag glemmer jeg aldrig

Tidligere chefkriminalinspektør Allan Lund stod i 2003 i spidsen for efterforskningen af den dengang meget omtalte voldtægtssag fra Botanisk Have i Aarhus. Han tænker stadig på den uopklarede sag, selv om han nu er gået på pension.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her