Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Byrådet glæder sig til overdækning af Banegraven

Et flertal i byrådet ser frem til dialog med bl.a. DSB om en ny bydel på Banegraven. Men partierne har forskellige bekymringer.

DSB har vurderet, at det er muligt at overdække Banegraven i forbindelse med elektrificeringen af det danske jernbanenet. Arkivfoto: Carsten Andreasen

Det er vigtigt, at cyklisme er indtænkt, mener Socialdemokratiet.

For Enhedslisten er det vigtigt, at man overvejer grønne åndehuller.

Dansk Folkeparti er bange for, at der laves en helt ny bydel, uden at sikre plads til fritidsaktiviteter og ophold i parker.

Venstre mener, at det er en gylden mulighed for at skabe ekstra plads til biler tæt på centrum, men frygter, at der skal bygges meget højt for at projektet er realistisk.

Og De Konservative mener, at man skal gøre sig nøje overvejelser om, hvad der skal ske med Bruuns Bro-arkaden.

Men alle partierne var på onsdagens byrådsmøde enige om, at det bliver en spændende dialog med bl.a. DSB om muligheden for at overdække og bebygge Banegraven mellem Aarhus H og Frederiks Bro.

»Idéen om et brokvarter over banegraven er visionær og kan gøre op med, at byen i dag er opdelt af et ingenmandsland. Vi kan have bekymringer om, hvorvidt det er økonomisk realiserbart, samtidig med at byggeriet holdes i en højde, der passer ind i omgivelserne,« sagde Venstres politiske ordfører Heidi Bank, og hendes byrådskollega Louise Lindskrog (S) tilføjede:

»Det her åbner mulighed for at bygge flere boliger. Noget af det vigtigste for Socialdemokratiet er, at cyklisme er indtænkt i projektet. I dag er cykelparkeringen ikke god nok, den skal forbedres. Vi skal gå i dybden med de forskellige elementer i teknisk udvalg.«

Binder byen sammen

Muligheden for at overdække Banegraven er opstået, i forbindelse med at Banedanmark skal elektrificere skinnerne under Aarhus Hovedbanegård.

Byrådet skulle onsdag tage stilling til, om Aarhus Kommune skulle indgå i drøftelser og forhandlinger med bl.a. DSB om en etablering af en overbygning og fælles salg af byggeretter over Banegraven.

Forslag fra DSB: Ny bydel kan være på vej oven på banegraven

Teknik og Miljø skriver i sin indstilling, at overdækningen af Banegraven vil give mulighed for at bygge en bydel, der kan være med til at binde midtbyen omkring Aarhus H bedre sammen.

Politikerne valgte at sende indstillingen til behandling i teknisk udvalg.

K: Der findes en undersøgelse

De Konservative har tidligere foreslået en overdækning af Banegraven, og Marc Perera Christensen (K) pegede på, at der tidligere er udarbejdet en undersøgelse af en sådan.

»Så vi behøver ikke at starte forfra,« sagde han og tilføjede:

»Jeg anerkender romantikken om at bevare arkaden på Bruuns Bro. Nu er vi et sted, hvor der skal ske noget, og så må vi se, om vi skal bevare arkaden, eller om vi kan trække motiver fra den ud i det kommende byggeri.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Rådmand om budget på ældreområdet: »Jeg kan ikke få armene ned«​
I følge rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), har man ikke skullet sluge de helt store kameler på ældreområdet i kommunens budgetforlig for 2019, i betragtning af hvad man var blevet stillet i udsigt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her