Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

360 kollegieboliger i 13 etager sendt i høring

Et stort kollegie står til at blive bygget på godsbanearealet, nu får aarhusianerne mulighed får at give sine meninger til kende.

En karré og et højhus vil tilsammen give 360 nye ungdomsboliger på godsbaneområdet fra 2021. Visualisering: Kjaer & Richter.

Efter Aarhus Byråd onsdag vedtog en indstilling om Godsbanekollegiet får offentligheden nu lov til at ytre sine meninger om det internationale kollegie.

Efter planen skal arbejdet med at opføre kollegiet begynde i 2019, og i 2021 kan de første beboere flytte ind i de 360 værelser fordelt på op til 13 etager.

»Kollegiet passer godt med visionen for området. Vi får flere af de studieboliger, som byen har hårdt brug for. Vi er en studieby, og det skal der værnes om,« sagde Louise Lindskrog (S).

To-tre værelser

Lokalplanen for kollegiet indgår som en del af den samlede udviklingsplan for godsbanearealet. På arealet vil den nye arkitektskole også blive opført, og den samlede plan er at skabe et varieret bykvarter med boliger og erhverv, mens det nuværende kreative kulturmiljø bliver bevaret.

Godsbanearealerne

Udviklingsplanen for godsbanearealer dækker 128.000 kvm.

Aarhus Byråd godkendte den 26. september 2017 planen og gav dermed grønt lys, for at udviklingen i den første etape i det nordlige området kan afsluttes. Det indebærer, at en række arealer udbydes til henholdsvis bolig-, erhvervs- og butiksformål, ligesom bydelens første parkeringshus etableres.

Desuden sikrer udviklingsplanen, at Institut for (X) (kreativt iværksættermiljø, red.) kan blive i området, ligesom der bliver etableret et såkaldt bydelskontor, der med deltagelse af områdets brugere får til formål at understøtte det ønskede byliv.

Lokalplanen gælder for et mindre område af godsbanearealerne og omfatter ca. 5.000 kvadratmeter. Kollegiet vil være på i alt ca. 15.500 etagekvadratmeter, og ud over de ca. 360 kollegieboliger med et- og toværelseslejligheder vil der blive etableret fælles arealer til aktiviteter og ophold.

Højden bekymrer

Enhedslisten og Dansk Folkeparti var enige i at sende lokalplanen i offentlig høring, men begge partier var skeptiske omkring højden af byggeriet.

»Enhedslisten er ikke specielt tilhænger af at bygge højt i godsbaneområdet. På den anden side er området ved at udvikle sig på en måde, så projektet kan passe ind,« sagde Keld Hvalsø (EL).

Kollegiet vil blive opført med teglstensfacader, og kommer til at bestå af en karrébebyggelse i 4-6 etager, der mod nord afsluttes af en højhusbebyggelse i op til 13 etager.

Til byggeriet hører 49 parkeringspladser. De etableres som en del af en fælles p-løsning for hele godsbaneområdet, hvor bilister skal parkere i centrale parkeringshuse. Derudover gøres der plads til mindst 360 cykler.

Nyt kollegium på Godsbanen et skridt nærmere

Udviklingsplanen for godsbanearealer dækker 128.000 kvm. Aarhus Byråd godkendte den 26. september 2017 planen og gav dermed grønt lys til, at udviklingen i den første etape i det nordlige området kan afsluttes. Det indebærer, at en række arealer udbydes til henholdsvis bolig-, erhvervs- og butiksformål, ligesom bydelens første parkeringshus etableres.

Desuden sikrer udviklingsplanen, at Institut for (X) kan blive i området, ligesom der bliver etableret et såkaldt bydelskontor, der med deltagelse af områdets brugere får til formål at understøtte det ønskede byliv.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Store køretøjer bevæger sig også sidelæns

Georg Facius
En afgørende faktor overses ved ulykker med store, svingende køretøjer. Det burde undersøges nærmere.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her