Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Aarhus-rådmand: »Alle må gøre en indsats for, at vi får en ren og smuk by«

Teknik og Miljø har oplevet en markant stigning i mængden af affald i gadebilledet. Rådmand Bünyamin Simsek inviterer sine byrådskollegaer til at gå forrest som godt eksempel.

»Flere end nogensinde bruger vores by. Det betyder også mere affald. Desværre er vi blevet dårligere til at ramme skraldespanden, og det er med til at sætte et negativt præg på bybilledet. Derfor må vi alle gøre en indsats for, at vi får en ren og smuk by.«

Sådan indleder Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, en invitation, hvori han opfordrer sine kollegaer i Aarhus byråd til at droppe spisepausen til næste onsdags udvalgsmøder og i stedet gå en tur langs Park Allé med en såkaldt snapper og affaldsposer.

Bünyamin Simsek, rådmand for Miljø og Teknik, har inviteret sine kollegaer til at droppe frokostpausen og hjælpe til med oprydningen til næste onsdags udvalgsmøder.

»Vi bliver alle nødt til at tage et ansvar, hvis vi vil have en renere by. Flere mennesker og flere arrangementer i byen betyder stigende affaldsmængder. Hvis vi skal have en renere by er aarhusianerne og de besøgende nødt til at hjælpe os, og det kræver ikke meget at smide sit affald i skraldespanden i stedet for på fortovet,« siger Bünyamin Simsek.

Markant mere affald

Miljø og Teknik har været nødsaget til at indsamle en markant større mængde affald i løbet af højsæsonen i år, end det var tilfældet sidste år. En opgørelse viser, at Miljø og Teknik i højsæsonen 2017 indsamlede 79 tons affald fra affaldsstativer, gader og torve. I år er tallet steget til over 100 tons.

»Vi har flere end 1000 frivillige affaldsindsamlere fordelt i hele kommunen, som gør en kæmpe indsats. 31 byrødder kan ikke udrette mirakler på en halv time, men vi kan vise vejen og sende et signal om, at vi ikke finder os i affald i vores by, og at alle har et ansvar for, at vores by er ren,« lyder det fra Bünyamin Simsek.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her