Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Forudsigelse: Aarhusianske bilister får færre p-bøder i år

Øget samarbejde har ført til færre gule hilsner i forruden.

Der er i år udskrevet færre p-afgifter ved nogle af de store arrangementer i Aarhus, viser opgørelse fra kommunen. Foto: Morten Lau-Nielsen

Skal man tro en fremskrivning, som Aarhus Kommune har udarbejdet, vil der i 2018 blive udskrevet ca. 6.000 færre kontrolafgifter i Aarhus Kommune, end der blev i 2017.

Aarhus Kommunes såkaldte cityassistenter udskrev i 2017 60.420 kontrolafgifter. En fremskrivning for 2018 viser, at tallet i år vil lande på omkring 54.000. Altså ca. 10 pct. færre.

P-afgifter i Aarhus
  • Til Classic Race i 2017 blev der udskrevet 598 p-afgifter. I 2018 var tallet 171.
  • Til Kræmmermarkedet i 2017 blev der udskrevet 265 p-afgifter. I 2018 var antallet 178.
  • Til DHL-stafetten sammenlignes kun onsdag pga. af en række forhold som f.eks. sygdom hos cityassistenterne. Her blev der udskrevet 142 afgifter i 2017. I 2018 var tallet 117 .

»Hovedformålet med at uddele p-afgifter er at sørge for fremkommelighed og sikkerhed. Derfor glæder jeg mig over faldet, da det er et udtryk for, at vores nye fokus på at give vejledning frem for afgifter virker. Det skaber både større arbejdsglæde hos kommunens ansatte og giver færre ærgrelser hos de bilister, der undgår en gul seddel i forruden,« siger Bü- nyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø (V) i en pressemeddelelse.

Bilister fik p-afgifter ved Marselisborg Slot - nu er de alle annulleret

Faldet i kontrolafgifter sker også på baggrund af et bedre samarbejde mellem kommunen og byens eventarrangører, lyder forklaringen

»Vi er glade for, at eventarrangørerne har inviteret parkeringskontrollen ind i samarbejdet om de store arrangementer. Vi kan konkret se effekten af det nye samarbejde i det faldende antal p-afgifter, hvor der i forhold til 2017 blev udskrevet 70 pct. færre til Classic Race og 33 pct. færre til kræmmermarkedet på Tangkrogen,« oplyser Kim Gulvad Svendsen, driftschef i Teknik og Miljø.

Udviklingen har også haft en positiv effekt på cityassistenternes image, hedder det

»Hver gang vores cityassistenter hjælper en bilist, vil deres image blive forbedret. Det er en langsom proces, men vi kan se, at aarhusianerne tager godt i mod den nye tilgang,« siger Kim Gulvad Svendsen.

JP Aarhus

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Bilafgiften skal ned

Jakob Rixen, cand. scient. pol., folketingskandidat (LA), Aarhus C

Det er stort set gratis at indføre en flad registreringsafgift på 85 pct.
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie

Tidligere politichef: Den sag glemmer jeg aldrig

Tidligere chefkriminalinspektør Allan Lund stod i 2003 i spidsen for efterforskningen af den dengang meget omtalte voldtægtssag fra Botanisk Have i Aarhus. Han tænker stadig på den uopklarede sag, selv om han nu er gået på pension.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her