Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Lægeflugt skal stoppes med kontanter

Psykiatrisk Hospital i Risskov tilbyder lægerne op til 2.000 kr. ekstra om måneden for at blive.

Foto: Ernst Van Norde

Lægeflugten fra Psykiatrisk Hospital i Risskov har været massiv i de senere år. Alene på den største afdeling har næsten halvdelen af lægerne taget deres afsked som følge af et stort patientpres og et angiveligt dårligt arbejdsmiljø.

Det skal være slut nu.

I et forsøg på at holde på sine ansatte har ledelsen besluttet at give i alt 139 læger et tillæg på mellem 800 og 2.000 kr. om måneden. Mindst til de unge reservelæger og mest til overlægerne. Det fortæller DR Østjylland.

Ifølge direktøren for psykiatri- og socialforvaltningen Gert Pilgaard Christensen er lønstigningen første led i arbejdet på at finde en løsning i forhold til at beholde og gerne tiltrække læger til Risskov.

Direktøren er dog godt klar over, at penge ikke er alt. Arbejdsvilkårene skal forbedres generelt.

»Vi er nødt til hele tiden at arbejde med det for bare at forbedre det en lille bitte smule,« siger han til DR Østjylland.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her