Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Tilsyn: Aarhus-borgmester brød regler i frisørvideo

Ankestyrelsen kritiserer Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard (S) for at deltage i en frisørreklame.

Efter en række artikler i JP Aarhus, hvor flere eksperter kritiserede borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), for at medvirke i en reklame for frisørkæden Slikhaar, fastslår Ankestyrelsen nu, at borgmesteren, der også er formand for KL, inddirekte har ydet støtte til frisørsalonen i strid med kommunalfuldmagtsreglerne.

Ankestyrelsen fastslår, at det var i strid med reglerne, da KL-formand Jacob Bundsgaard optrådte i en reklamefilm for en aarhusiansk frisørkæde. Screendump fra video.

I videoen tropper Jacob Bundsgaard op i frisørsalonen i Aarhus, hvor han får vasket håret og bliver klippet. Frisørsalonens egne produkter optræder i videoen, hvori det også fremgår, at Jacob Bundsgaard optræder som repræsentant for kommunen.

»Det er Ankestyrelsens opfattelse, at borgmesterens medvirken i videoen – uanset om anledningen til besøget i frisørsalonen kan betegnes som et virksomhedsbesøg - konkret fremstår som en anprisning af frisørsalonen frem for andre virksomheder. 6 Det er derfor efter en samlet vurdering af baggrunden for borgmesterens besøg og videoens indhold Ankestyrelsens opfattelse, at Aarhus Kommune har ydet indirekte støtte til frisørsalonen i strid med kommunalfuldmagtsreglerne,« hedder det i afgørelsen.

I en skriftlig kommentar til Ankestyrelsens afgørelse udtaler Jacob Bundsgaard:

»Jeg tager Ankestyrelsens udtalelse til efterretning med hensyn til ”anprisning”, men vil ufortrødent foretage virksomhedsbesøg i samme omfang som hidtil og rose de virksomheder, der gør det godt i Aarhus.«

Ankestyrelsen noterer sig, at Aarhus Kommune fremover vil følge Ankestyrelsens udtalelse og agter derfor ikke at foretage sig yderligere i sagen.

JP Aarhus

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Rådmand om budget på ældreområdet: »Jeg kan ikke få armene ned«​
I følge rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), har man ikke skullet sluge de helt store kameler på ældreområdet i kommunens budgetforlig for 2019, i betragtning af hvad man var blevet stillet i udsigt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her