Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Østjyske kommuner topper erhvervsmåling

To østjyske kommuner er i top-10 i en ny landsdækkende DI-undersøgelse af det kommunale erhvervsklima.

Arkitekt Anders Strange, som selv driver virksomheder i Aarhus, mener, at Aarhus er inde i en positiv udvikling. Foto: Tanja Lund Carsten

Tre østjyske kommuner placerer sig i toppen af en ny landsdækkende Dansk Industri-undersøgelse af erhvervsvenlighed.

Skanderborg og Favrskov kommuner ligger således nr. 9 og nr. 10, mens Odder Kommune trods tilbagegang indtager en 16.-plads af de i alt 93 kommuner, som er blevet bedømt.

Formand for DI Østjylland, Anders Strange, er meget tilfreds med, at især Skanderborg og Favrskov klemmer sig ind i undersøgelsens top-10.

Aarhus er inde i en positiv udvikling på mange områder. Arbejdsstyrken er meget veluddannet, der bliver registreret mange nye virksomheder, og der er fremgang i antallet af nye borgere.
Anders Strange, formand for DI Østjylland

»Det er flot gået, og det vidner om den vedvarende og stærke indsats, som kommunerne lægger for dagen, og som er med til at skabe et blomstrende erhvervsklima,« siger han.

Ekstra indsats

DI kårer Favrskov som bedst i kategorien arbejdskraft, som bl.a. rummer virksomhedernes vurdering af deres muligheder for at tiltrække medarbejdere.

»Favrskov har i flere år ligget helt i top på arbejdsmarkedsområdet. Virksomhederne i kommunen er ovenud tilfredse med deres muligheder for at skaffe dygtige medarbejdere, og det er flot og velfortjent, at kommunen nu kan kalde sig danmarksmester på arbejdskraft,« fortæller Anders Strange.

Ifølge borgmester Nils Borring (S) har kommunen da også leveret en ekstraordinær indsats.

»Vi har sat penge af på budgettet til fremskudt service i forhold til sygemeldte medarbejdere, så vi ret hurtigt får fulgt op på det. Og vi har etableret Task Force Favrskov, hvor vi i samarbejde med en gruppe erhvervsledere får nogle borgere på kanten af arbejdsmarkedet i fast arbejde,« fortæller han.

Image er vigtigt

I Skanderborg er det især kommunens indsats for at tiltrække nye borgere og virksomheder, der trækker op.

»Kommunens image er meget vigtigt. Der er vi glade for, at vi ligger på en tredjeplads, når virksomhederne bliver spurgt, om de vil anbefale andre virksomheder at bosætte sig i deres kommune. Det betyder rigtigt meget i forhold til at tiltrække nye virksomheder og ikke mindst nye borgere,« forklarer borgmester Jørgen Gaarde (S).

Norddjurs Kommune har flyttet sig markant i positiv retning fra nr. 84 til nr. 68. Også i DI Østjyllands to øvrige kommuner, Aarhus og Syddjurs, er der fremgang, og selv om bevægelsen foregår i den lave ende af ranglisten, er der ifølge DI Østjylland grund til at være optimistisk. Aarhus går i år otte pladser frem til en 77.-plads.

»Aarhus er inde i en positiv udvikling på mange områder. Arbejdsstyrken er meget veluddannet, der bliver registreret mange nye virksomheder, og der er fremgang i antallet af nye borgere, der vælger at flytte til Aarhus. Men spørger man virksomhederne, så kniber det især med trafikforholdene i byen og sagsbehandlingen på kommunekontoret,« siger Anders Strange.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DI
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her