Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Blodrøde gulerødder, en gammel havarti og rejer på trangia begejstrede til madfest

Mange gæster kom tidligt lørdag til Food Festival på Tangkrogen for at undgå lange køer og finde inspiration til køleskabet.

Sia Vangsgaard Munk (midtfor) er med til at lave frugtdyr til sin madkasse. Hun er taget sammen med sin mor, Stine Vangsgaard Munk (tv), til Food Festival på Tangkrogen. Foto: Helle Arensbak

Omkring et halvt hundrede af de mest entusiastiske gæster havde lørdag formiddag ladet regn være regn og taget plads foran hegnet ind til Food Festival, allerede inden madfestivalen kunne byde på tørvejr i nogle af de mange madtelte på Tangkrogen.

Den her gulerod ville man nok ikke købe i supermarkedet, men her får man lov til at prøve den af
Anne Kahr Larsen, gæst til Food Festival på Tangkrogen.

Modsat gammel festivalstil lod gæsterne dog hegn stå og ventede, indtil festivalarrangørerne kl. 10 var klar til at lukke dem ind til den 45.000 kvadratmeter store madfest.

Regnen gav det Grønlandske Telt omtrent den bedste placering på Tangkrogen. Ca. 20 m fra indgangen tilbød teltet tørvejr og tørret torsk, som var et hit blandt de tidlige gæster. Bl.a. Anne Hammer, 23 år, som sammen med en gruppe veninder fra Aarhus Universitet havde aftalt at mødes på Tangkrogen, så snart pladsen åbnede.

Food Festival

Food Festival finder sted den 7. - 9. september på 45.000 kvm på Tangkrogen i Aarhus.

Der er åbent søndag kl. 10-17.

Der er 300 aktører, fra landmænd til kokke, på festivalen, der beskriver sig selv som et folkeligt samlingspunkt for alle madentusiaster.

Der er masser af arrangementer på festivalen, kulminerende med Hotdog DM søndag.

Mindst 31.000 forventes at besøge festivalen over de tre dage, hvilket er nogenlunde det samme som sidste år.

Food Festival fandt første gang sted i 2012.

»Vi har sat hele dagen af til at gå rundt på festivalen,« sagde hun og erklærede sig vild med den tørrede og lidt seje torsk, som kom med et glas rom.

To år gammel havarti

Mens en del frivillige til Food Festival kæmpede med at stabilisere bodernes teltsider, så den friske vind ikke føg ind til de udstillede madvarer, traskede Jana Davids og Paul-Erik Becker, begge 22 år, rundt på den nordlige del af pladsen og bladrede i et festivalprogram.

De var til Food Festival sidste år og var i år kommet tidligt for at undgå lange køer ved boderne. Deres plan var at få inspiration til at fylde deres køleskab lidt anderledes.

»Sidste år fandt vi en vildt lækker Havarti-ost, der var to år gammel. Vi vil gerne se, om vi kan finde noget nyt igen i år,« sagde Paul-Erik Becker.

Quinoa for første gang

På pladsen længere mod syd, grænsende op til Aarhus Bugt og lystbådehavnen, var der i området kaldet Havet opsat boder med fisk og skaldyr. Her udgjorde manglende læ en særlig udfordring for de teltansvarlige og i de enkelte boder, hvor bål og grill blev gjort klar.

Ib Brøgger, 68 år, var sammen med sin kone gået direkte til området, fordi de begge elsker fisk. I Muslingebyen Løgstørs telt havde han prøvet at spise muslinger for første gang i sit liv.

»Det smagte rigtig lækkert. Vi bruger oplevelser her til at finde inspiration derhjemme. Vi elsker begge to at lave mad,« sagde han.

Det samme gør Inge Poulsen, 59 år. Hun kalder sig et friluftsmenneske og overværede, at en naturvejleder på et trangiasæt stegte friske rejer, der skulle spises med skal.

Veninderne Anne Kahr Larsen, Kristina Sommer og Louise Mørk har alle læst ernæring og sundhed på Via University College og var på Food Festival for fjerde år i træk. Foto: Helle Arensbak

»Det er en familietradition at tage på madfestivalen. Det er så spændende, og jeg har f.eks. smagt quinoa for første gang. Noget af maden i boderne køber jeg med hjem til Varde, eller også får man at vide, hvor man kan købe det. Meget af det er jo ret specielt,« sagde Inge Poulsen.

Freestyle og glasering

Hen mod middag begyndte de første arrangementer, hvor festivalgængerne bl.a. kunne lære at tilberede mad. I ernæring- og sundhedsuddannelsens såkaldte workshoptelt stod omkring 20 gæster i hestesko for at lære at lave forskellige anretninger med gulerødder.

Matgule og blodrøde gulerødder samt de klassisk orange versioner skulle bl.a. forvandles til glaserede gulerødder, en freestyle gulerodsret med fløde, gulerodsspaghetti og en moderne råkost.

Fokus på fødevarer: »Det er et prik i siden og får nogle tanker i gang«

Sidstnævnte anretning havde veninderne Anne Kahr Larsen, Kristina Sommer og Louise Mørk ansvaret for.

.

Gæsterne til årets Food Festival hentede inspiration til køkkenet i hjemmet gennem smagsprøver, workshops og opvisninger i madlavning. Foto: Helle Arensbak

»Man bliver virkelig inspireret her. Den her gulerod ville man nok ikke købe i supermarkedet, men her får man lov til at prøve den af,« sagde Anne Kahr Larsen, mens hun holdt en af de blodrøde gulerødder frem.

Veninderne fik mulighed for at nyde deres farverige råkostsalat uden for teltet, hvor skyerne efterhånden var blevet en del lysere, og køerne ved boderne var vokset betragteligt.

Food Festival er Nordens største madfestival og bliver beskrevet som et folkeligt samlingspunkt for alle madentusiaster. Foto: Helle Arensbak

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Aftaler bør være aftaler på Aarhus Ø

Poul Stenbøg
Det er uacceptabelt, at kommunens Ø-administration mener, at bygherre og kommunen i fællesskab kan få et selvskabt indtægtstab godtgjort ved at bryde indgåede aftaler og uden videre tillade, at samtlige sidebygninger bliver på 14 etager og ikke syv som klausuleret i aftalerne med de eksisterende Lighthouse-bygninger.

Debat: Vil Gert Bjerregaard ødelægge Aarhus Havn?

Flemming Jessen
Kan Venstre da virkelig ikke forstå, at byens, erhvervslivets og havnens vækst hænger ubrydeligt sammen?
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her