Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Fællesråd truer med sagsanlæg i strid om Lighthouse

Opdeling af Lighthouse-byggeriet i to lokalplaner er ulovligt, mener advokat for Fællesrådet på Aarhus Ø, der truer med sagsanlæg mod kommunen. Forvaltningschef afviser kritikken.

Torsdag aften mødes beboere, politikere og bygherre for at diskutere planen om Lighthousebyggeriet. Visualisering: Arkitektfirmaet 3XN.

Naboer til det kommende Lighthouse-byggeri skruer nu bissen på og truer Aarhus Kommune med to ankesager, hvis byggeriet vedtages, som det ser ud på tegnebrættet i øjeblikket.

»Vi vil i dialog med kommunen om vores synspunkter, men hvis vi ikke kommer det, vil vi klage over, at man har opdelt byggeriet i to lokalplaner og ikke har lavet en VVM-redegørelse,« siger Jan Schrøder Christiansen, formand for Fællesrådet for de bynære havnearealer ved Aarhus Ø, med tilføjelsen:

»Jo, man kan godt sige, at vi skruer bissen på, for vi håber at få skabt en dialog.«

Jo, man kan godt sige, at vi skruer bissen på, for vi håber at få skabt en dialog.
Jan Schrøder Christiansen, formand for Fællesrådet for beboerne på Aarhus Ø

Fællesrådet, der især er utilfreds med, at tårnets sidebygninger bliver op mod 14 etager, har rådført sig med advokat Anette Kusk, som i et høringssvar til kommunen vurderer, at lokalplanopdelingen og manglen på en samlet VVM-redegørelse begge er i strid med loven.

»Opdelingen i de to lokalplaner er omgåelse af gældende lovgivning, som ikke lovligt kan gennemføres,« skriver advokaten.

Og vedrørende VVM-redegørelsen hedder det, at:

»Bygningen vil som den højeste af sin art og med sit massive omfang og placeringen på Aarhus Ø have en væsentlig betydning for og påvirkning af det bestående miljø på Aarhus Ø. Der er derfor pligt til, at Aarhus Kommune foretager en samlet VVM-vurdering.«

Godkendt lokalplan

Tårnbygningen i Lighthouse opføres efter en allerede godkendt lokalplan, og derved undgår tårnet at falde under de nyere regler i den såkaldte lugtlov, der forbyder højhuse på havneområder. For sidebygningerne til tårnet er der lavet en ny lokalplan.

Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, siger:

»Spørgsmål vedrørende lokalplaner og VVM er jo baseret på vurderinger, som kan være forskellige, men jeg har selvsagt tiltro til de skøn og vurderinger, som mine medarbejdere i forvaltningen har lavet,« siger rådmanden.

Luise Pape Rydahl, forvaltningschef for Plan og Miljø, afviser kritikken og fastholder, at det er lovligt at opdele området i to lokalplaner, ligesom hun afviser, at der skulle være krav om en VVM-redegørelse for området.

Fællesrådet har indkaldt til borgermøde om Lighthouse-projektet i Dome of Vision på Aarhus Ø torsdag aften.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Restaurantanmeldelse: Karruseltur på Aarhus' nye restaurant og vinbar
Der er masser af god vilje og entusiasme, men for nærværende væsentlig mindre kompetence at finde på Aarhus’ nye franskorienterede spisested. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her