Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Letbanen i Aarhus kan flere steder ikke medtage kørestole

En fokusgruppe skal nu undersøge de enkelte perroner, hvorefter Aarhus Letbane vil vurderer, om der skal sættes ind over for problemet.

Aarhus Letbane kan på flere perroner ikke medtage kørestolsbrugere. Det gælder bl.a. ved stoppestedet i Malling. Foto: Aarhus Letbane

»Blind, dårligt gående eller i kørestol? Kom bare om bord.«

Sådan har fremgået af flere nyhedsbreve udsendt af Aarhus Letbane som reklame for det nye transportmiddel.

Men det lader nu til, at projektet ikke lever helt op til udmeldingen. På flere stationer er det umuligt for kørestolsbrugere at stige om bord på letbanen, da afstanden fra perron til toget er for stort.

Det reporterer Aarhus Stiftstidende.

Ifølge avisen gælder det på i alt syv stoppesteder på stræknigen mellem Aarhus og Odder, herunder bl.a. i Beder, Malling og Mølleparken, hvor der kan være op til 22,5 cm mellem tog og perron.

Hos Aarhus Letbane erkender man problematikken og forklarer samtidig i et skriftligt svar til avisen, at det skyldes »normkrav til sportekniske sikkerhedsforhol«. Det henviser til, at flere perroner befinder sig i sving, og for at toget ikke skal støde mod kanten, er det nødvendigt med ekstra afstand.

Efter otte uheld på et år: »Vi hæfter os ved, at det i alle tilfælde er modparten, der har overtrådt sin vigepligt«

Aarhus Letbane og Midttrafik vil nu sammen med en fokusgruppe bestående af syns- og bevægelseshæmmede personer undersøge perronerne og derefter vurderer, hvorvidt der skal foretages større indgreb. Det kan være eksempelvis være mobile ramper.

I første omgang har man fra Aarhus Letbanes side søgt om godkendelse til at udstyre samtlige tog med gummilister, som vil reducere gabet med 3,5 cm.

»For ikke at forsinke åbningen (af strækningen til Odder, red.) yderligere, har Aarhus Letbane derfor valgt at indlede driften med en flåde af letbanetog, hvor den ene type - Variobahn - allerede har lister monteret, mens den anden - Tango - vil få dem efterfølgende,« lyder det i et skriftligt svar fra Aarhus Letbane til Aarhus Stiftstidende.

Aarhus Letbane forventer, at alle letbanetog vil være udstyret med gummilister i løbet af efteråret.

Letbanen har siden sin åbning været genstand for megen negativ opmærksomhed, bl.a. grundet gentagne udskydelser af åbningen, flere uheld samt mistillid mellem ledelse og styrelsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Ordet frit: Syge børn i Familiehuset i Skejby

Claus Jacobsen
Søskende, forældre og bedsteforældre fra hele landet bor sammen i et hjem uden for deres eget hjem i den tid, et barn i familien indlægges med en kronisk og ofte livstruende sygdom.

Debat: Sæt strukturændringer i Børn og Unge på standby

Lone Norlander
Enhedslisten opfordrer til, at rådmanden, og de øvrige politikere bag budgetforliget, igen vil lytte til den store usikkerhed og utryghed, som deres beslutning om nedskæringer og ny struktur i Børn og Unge har medført.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her