Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Skoleforslag er erklæret »dødt«, men forældre kæmper videre

Selvom Rådmand Thomas Medom (SF) onsdag erklærede forslaget om større skoledistrikter »dødt«, er det langt fra alle kommunens forældre, der tør sænke paraderne.

Mandag aften var der forældremøde på Sølystskolen i Egå, hvor konstituerede direktør i Børn og Unge, Aarhus kommune Søren Aakjær, forklarede forslaget om en ændring af skolestrukturenog svarede på spørgsmål. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Særligt ét punkt i Aarhus Kommunes spareplan har den seneste uge vakt stor debat.

Siden forslaget om at skabe større skoledistrikter, så 46 skoler bliver fusioneret til 19 kæmpeskoler, sidste onsdag blev sendt i høring, har forældre mobiliseret modstand mod forslaget på møder og i Facebook-grupper.

Det er et opråb til politikerne, og vores mulighed for at bevare en lokal skole, hvis kommunen ødelægger den nuværende.
Karen Kjær Larsen, forælder

Selvom Rådmand Thomas Medom (SF) onsdag erklærede, at forslaget er »dødt«, opfordres forældre til fortsat kamp.

SPARERUNDE I AARHUS

Aarhus Kommune skal spare 224-241 mio. kr. i de kommende fire år og har udsendt et katalog med forslag for op mod 300 mio. kr.

Et af de mere vidtgående forslag er indførelse af nye skoledistrikter.

Hvor der i dag er 46 skoler, som hver har sit eget distrikt, skal to eller tre skoler fremover sammenlægges i ét distrikt, så der vil være i alt 19 kæmpeskoler med flere undervisningssteder. Den gradvise indfasning vil i 2019-2022 spare kommunen henholdsvis 5, 19, 31 og 45 mio. kr.

Det skyldes bl.a., at der kan spares på antallet af ledere og lærere, da eleverne kan samles på tværs af skoler i større klasser.

Som en del af forslaget skal integrationen styrkes ved, at vestbyskolerne med mange tosprogede deler distrikt med f.eks. Gammelgaardsskolen, Åby Skole og Engdalskolen for at få en mere ensartet elevsammensætning.

Spareforslagene er i høring frem til den 12. september.


Intet flertal for kæmpeskoler: Rådmand dømmer omstridt skoleforslag for dødt


»Halvt tillykke, vi kæmper stadig,« skriver Rikke Lysholm, der er administrator for Facebook-gruppen, Bevar Skolerne i Aarhus, og understreger over for de i skrivende stund 10.688 medlemmer, at spareforslaget trods Thomas Medoms melding stadig er i høring.

Hun opfordrer forældrene til fortsat at deltage aktivt i orienteringsmøderne og skrive høringssvar til sparekataloget. Torsdag eftermiddag er der indgivet 73 høringssvar direkte møntet sammenlægningen af skoledistrikterne.

Onsdag aften var aulaen på Gammelgårdsskolen i Åbyhøj fyldt, da der var indkaldt til orienteringsmøde.

»Vi tør ikke stole på meldingen. Så længe der ligger et spareforslag, der siger, at man vil sammenlægge skoler i nye skoledistrikter. Og så længe politikerne ikke entydigt siger, at forslaget er fuldstændig fejet af bordet, bliver vi ved med at kæmpe,« siger Karen Kjær Larsen, der har en datter på skolen.

Karen Kjær Larsen er også stifter af Facebook-gruppen "Åbyhøj Privatskole", hvor over 400 forældre har meldt sig under fanerne i ønsket om at stifte en privatskole, hvis forslaget realiseres.

»Det er et opråb til politikerne, og vores mulighed for at bevare en lokal skole, hvis kommunen ødelægger den nuværende,« fortæller Karen Kjær Larsen.

På listen over bekymringer findes udsigten til at danne distrikt med skolerne i Gellerup og Bispehaven som følge af et forlig om udsatte boligområder, hvis ambitioner skulle indfris ved at placere vestbyskolerne i distrikt med Åbyhøj og Brabrand, hvor der er færre tosprogede elever.

Planen om kæmpeskoler i Aarhus er død: Men hvad så med integrationen?


»Integration er ikke noget, man løser i forbindelse med et spareinitiativ. Hvis man virkelig vil det, så kræver det en investering,« siger Karen Kjær Hansen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Restaurantanmeldelse: Karruseltur på Aarhus' nye restaurant og vinbar
Der er masser af god vilje og entusiasme, men for nærværende væsentlig mindre kompetence at finde på Aarhus’ nye franskorienterede spisested. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her