Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Letbanen kører igen

Et letbanetog stødte tirsdag frontalt ind i en personbil, men kører nu som planlagt igen.

Både bil og letbanetog er blevet beskadiget ved sammenstødet. Foto: Ida Munch/JP

Et letbanetog er tirsdag eftermiddag stødt frontalt ind i en personbil ved Dokk1 i centrum af Aarhus. Det har betydet, at al letbanekørsel på strækningen mellem Aarhus H. og Lisbjerg Skole har været midlertidigt nedlagt. Men driften er nu genoptaget, og aarhusianerne kan atter tage letbanen på strækningen igen.

Ulykken skete ved et fodgængerfelt mellem Pakhus 13 og Dokk1 på en strækning, hvor letbanen kører parallelt med Havnegade.

Den påkørte bil, en hvid Audi, holder på letbanesporene. Letbanetoget er kørt frontalt ind i bilen. Foto: Ida Munch/JP

»Bilen er af uvisse årsager kørt ind på skinnerne og direkte ind i letbanen. Der var to personer i bilen, da uheldet skete,« siger Allan Rubin fra Østjyllands Politi.

Personen i passagersiden var i første omgang fastklemt, men er nu blevet skåret fri og er blevet kørt på hospitalet. Der er ikke sket noget alvorligt med nogen af de implicerede, lyder det fra politiet. Bilen er efterfølgende blevet bugseret væk fra stedet.

Foto: JP

Mandskab fra letbanen kigger på skaderne på letbanetoget. Letbanen er tirsdag eftermiddag klokken 16 begyndt at køre som normalt igen.

Kørslen mellem Aarhus H. og Odder, har ikke været påvirket. Midttrafik oplyste, at man tilkaldte busser til at fragte passagerer mellem Aarhus H. og Aarhus Universitetshospital, imens driften på strækningen mellem Aarhus H. og Lisbjerg Skole var midlertidigt nedlagt.

På flere strækninger i Aarhus C er der ikke hegn og bomme omkring letbanen. Det er, fordi letbanen på den såkaldte "indre strækning" ifølge letbanens ledelse skal »køre i blandet trafik og dermed dele areal med biler, cyklister og fodgængere«.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Restaurantanmeldelse: Karruseltur på Aarhus' nye restaurant og vinbar
Der er masser af god vilje og entusiasme, men for nærværende væsentlig mindre kompetence at finde på Aarhus’ nye franskorienterede spisested. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her