Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Danmarks bedst besøgte attraktioner: Aarhusiansk forlystelsespark er højdespringer

Kulturhovedstadsåret i Aarhus gav besøgsvækst til østjyske seværdigheder, viser en ny opgørelse fra Visit Denmark.

Tivoli Friheden er den forlystelsespark i Danmark, der har oplevet relativt størst fremgang i antal besøgende. Foto: Jan Dagø/POLFOTO

Mange af de østjyske turistattraktioner har oplevet væsentligt flere besøgende i 2017 i forhold til 2016.

De fem mest besøgte attraktioner i Østjylland
  • Djurs Sommerland
  • Aros
  • Den Gamle By
  • Tivoli Friheden
  • Moesgaard Museum
Kilde: Visit Denmark

Blandt andet er Tivoli Friheden den forlystelsespark i Danmark, der med en stigning på 10,4 pct. har oplevet relativt størst fremgang i antal besøgende. Den Gamle By har haft 55.500 flere gæster end året før, og kunstmuseet Aros oplevede en besøgsvækst på 7,2 pct., så det nu kan bryste sig af at være det næstmest besøgte museum i 2017 med 659.000 gæster.

Alle tre attraktioner er i top-15 over bedst besøgte attraktioner i Danmark i 2017.

Direktør for Visit Aarhus Peer Kristensen mener, at væksten i høj grad skyldes den internationale markedsføring af byen i forbindelse med kulturhovedstadsåret. Specielt de tyske turister har vist stor interesse for attraktionerne i Østjylland, og i løbet af 2017 var der 68 pct. flere tyske turister i forhold til året før, forklarer direktøren.

En af årsagerne kan være, at de tyske medier var stærkt repræsenteret ved åbningen af kulturhovedstaden tilbage i januar 2017.

Den Gamle By i Aarhus har sat besøgsrekord med knap 572.000 besøgende. Det er 55.500 flere gæster end i 2016. Foto: Ernst Van Norde

Ifølge Peer Kristensen arbejder Visit Aarhus målrettet på at vise verden, at Østjylland har meget at byde på:

»Vi har et mål om at øge væksten i udenlandske gæster med 40 pct. inden år 2025. Det kan vi, og det skal vi.«

Hvis der er én ting, kulturhovedstadsåret har lært Peer Kristensen, er det, at Aarhus skal sigte bredt, hvis byen vil tiltrække de udenlandske turister:

»Vi skal ikke bare sigte efter at skabe landets bedste attraktioner, men verdens bedste attraktioner,« siger han.

Planen er blandt andet, at Aarhus skal brandes som en kvalitetsjuleby, hvor Den Gamle By, Tivoli Friheden og byens centrum skal skabe en samlet fortælling om de danske juletraditioner.

Se hele Visit Denmarks opgørelse her.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kunst: Et kunstværk med kælder
Kunstværket "Vanddragen" på Store Torv er endnu en gang blevet et debatemne. Flere politikere vil have værket flyttet, en del aarhusianere lige så. Men værket er meget mere end det, man ser på Store Torv. Det har en kælder, som i givet fald skal flyttes med.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Aftaler bør være aftaler på Aarhus Ø

Poul Stenbøg
Det er uacceptabelt, at kommunens Ø-administration mener, at bygherre og kommunen i fællesskab kan få et selvskabt indtægtstab godtgjort ved at bryde indgåede aftaler og uden videre tillade, at samtlige sidebygninger bliver på 14 etager og ikke syv som klausuleret i aftalerne med de eksisterende Lighthouse-bygninger.

Debat: Vil Gert Bjerregaard ødelægge Aarhus Havn?

Flemming Jessen
Kan Venstre da virkelig ikke forstå, at byens, erhvervslivets og havnens vækst hænger ubrydeligt sammen?
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her