Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Illums Bolighus skifter navn

Stormagasinet på Lille Torv får nyt navn og nye varer den 1. december.

Kunderne stod i kø, da Illums Bolighus åbnede på Lille Torv i efteråret 2016. Arkivfoto

Den 1. december skifter stormagasinet Illums Bolighus på Lille Torv i Aarhus navn og bliver en del af et andet brand, oplyser adm. direktør Susie Kristensen.

»Det er et vanvittigt spændende samarbejde, men af strategiske årsager er det ikke muligt at afsløre navnet endnu,« fortæller Susie Kristensen.

Illums Bolighus, som har flere afdelinger i hovedstadsområdet samt i Norge, Sverige og Tyskland, kom til Vintervej i Hasle i 2008. I 2016 flyttede stormagasinet til en nyrenoveret palæejendom på Lille Torv i Aarhus. Her gjorde direktøren snart den erfaring, at city-kunder har andre ønsker.

Nye ønsker

»Det var en helt anden dagsorden end på Vintervej med utrolig mange kunder, turister og andre købemønstre. Sidste år måtte jeg erkende, at kunderne også efterspørger noget andet. De er interesseret i varer med mere international kant og noget andet end det, man kan finde alle andre steder. De spørger også meget mere om bæredygtighed,« fortæller Susie Kristensen.

Man kan f.eks. vise kunderne en lækker vindueskarmopstilling, og så skal det være så inspirerende, at det hele lige er til at købe med hjem.
Susie Kristensen, adm. direktør

Ejerkredsen og bestyrelse opsagde i maj aftalen med Illums Bolighus, og den 30. november bliver navnet pillet af facaden og erstattet med et nyt, som ifølge direktøren tilhører en kæde med det ønskede internationale tilsnit. Der bliver dog ikke tale om at skifte varerne ud natten over.

»Det bliver en glidende overgang, hvor nogle af de nye varer allerede kommer på hylderne i oktober. Vi fortsætter med omkring 75 pct. af den eksisterende kollektion med f.eks. Royal Copenhagen, Louis Poulsen og Fritz Hansen. De nye 25 pct. er noget, der har mere kant og international flavour, og som ikke er så meget i Danmark endnu,« forklarer hun.

Kunne I så ikke bare have beholdt navnet?

»Illums Bolighus er et klassisk, lækkert bolighus med især nordiske brands, og med 500 nordiske leverandører er der næsten ikke noget i butikken, der ikke er nordisk. Det holder man meget fast i, og det har jeg stor respekt for,« forklarer hun.

Samme team

Selv om navnet bliver skiftet ud, og der kommer et nyt varesortiment, vil kunderne dog ifølge Susie Kristensen ikke opleve den store forskel.

»Det er stadig det samme team, den samme ejerkreds, og jeg er stadig chef for huset. Og loyalitetsprogrammet fortsætter også. Vi udvider det bare til lidt mere et oplevelsesunivers,« forklarer hun og henviser til, at kunderne ikke længere kun går efter bestemte mærker, men mikser mærkerne på kryds og tværs.

Kendt boligkæde skovler penge ind til ejerne

»Vi blander tingene i vores hjem, så man skal inspirere kunderne ved at lave nogle innovative miljøer. Elementerne i bolighuset bliver efter den 1. december med fokus på design, kvalitet og inspiration. Man kan f.eks. vise kunderne en lækker vindueskarmopstilling, og så skal det være så inspirerende, at det hele lige er til at købe med hjem,« fortæller Susie Kristensen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: EU-romantisk idealisme

Henrik Ræder Clausen
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Legendarisk Jeep kører ind i fremtiden
Jeep Wrangler har stort set ikke ændret sig siden slutningen af 1980’erne, men næste år kommer klassikeren i en ny udgave. Essen er stadig den gamle Jeep tilsat mere komfort og et design med glimt i øjet. 
Se flere
Spånplade: Hele Danmark arbejder for Kronospan
Når danskerne afleverer træ på den lokale genbrugsstation, arbejder de for Kronospan i Pindstrup, der fabrikerer spånplader til bl.a. køkkener, skriveborde og gulve. For når Kronospan fremstiller spånplader, er 75 procent af træet genbrugstræ, hvor rigtig meget af det stammer fra landets genbrugsstationer. Der er penge i genbrug – en omsætning på ca. 500 mio. kr. årligt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her