Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Massiv regn over Smukfest gav torsdag aften igen problemer med bustransporten

Da regnen pludselig væltede ned over Smukfest, var der mange, der forlod pladsen. Det gav igen problemer med lange køer til busserne.

Regnen stod ned i stænger over Smukfest torsdag aften. Foto: Lange Per

Problemerne med buskørsel til Smukfest i Skanderborg vil åbenbart ingen ende tage.

Torsdag aften åbnede himlen for alvor sine sluser og tilsatte både lyn og torden over festivalpladsen i en grad, så al snak om tørke forstummede.

Det fik mange til at forlade festivalpladsen for at komme ud til deres biler eller campingplads - så mange, at busserne ikke kunne betjene dem alle. Derfor oplevede disse gæster, at de måtte stå i kø i over en halv time i silende regn for at komme med en shuttlebus. Andre begyndte at gå på vejen, hvilket på samme måde som tidligere gjorde det vanskeligt for busserne at køre.

Nu skulle det hele gerne køre normalt resten af festivalen.
Poul Martin Bonde, talsmand, Smukfest - inden torsdagens massive regnvejr

»Vi er i fuld gang med at sætte ekstra busser ind. På grund af regnen er folk gået hjem i større tal og tidligere, end vi havde forventet,« forklarede talsmand for Smukfest Poul Martin Bonde.

Tidligere på dagen indgik festivalen en aftale med Herning Turist, som sendte 20 toptjekkede busser til Skanderborg, hvor de med virkning fra torsdag eftermiddag løbende sættes ind i festivalens køreplan, oplyste festivalen i en pressemeddelelse torsdag.

Det sker, efter at en del af de shuttlebusser, som fragter folk til og fra festivalen, blev taget ud af drift af politiet efter sikkerhedsproblemer med blandt andet skævbremsning, defekte nødudgange og manglende bremselys. En bus torsdag fik klippet nummerpladerne som følge af sikkerhedsproblemerne. Dette betød store forsinkelser i eller indstilling af busdriften, i perioder onsdag og torsdag eftermiddag og ved hjemtransporten efter koncertslut onsdag.

Så let gik det ikke

»Vi har et fast antal busser, der kører mellem festivalens områder, og det er ikke sådan, at vi bare kan sætte flere ind. Men med busserne fra Herning kan vi overholde vores køreplaner og samtidig være sikre på, at vi har busser i baghånden, uanset hvad der sker,« udtalte Poul Martin Bonde i pressemeddelelsen:

»Nu skulle det hele gerne køre normalt resten af festivalen, så vi igen kan koncentrere os fuldt ud om at lave den bedst tænkelige Smukfest.

Politiet sikkerhedskontrollerede både onsdag og torsdag de mange shutllebusser, der kører til Smukfest

Sådan blev det ikke, men Poul Martin Bonde håber, at ventetiderne torsdag aften var et forbigående problem.

Regnvejr eller ej. præcis kl. 23.15 gik Nephew som aftalt på Bøgescenerne og spillede for et talstærkt publikum, nu suppleret med kronprins Frederik, der netop har afsluttet sin sommerferie med familien og nu er klar til at tage del i festlighederne i skoven ved Skanderborg. Festivalen, der har plads til 55.000 gæster, varer til og med søndag, hvor Rasmus Seebach lukker og slukker om aftenen.

Sikkerhedssvigt på Smukfest spilder gæsters tid

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Erdogan vil have mordere stillet for retten i Istanbul

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan fremlagde ikke konkrete beviser for mordet på journalisten Jamal Khashoggi for tre uger siden, men kræver morderne stillet for retten i Tyrkiet. Mordet spiller ind i et magtspil om udviklingen i Mellemøsten.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Smøger, bajere og for meget mad overhalet: Det værste, du kan gøre ved din krop, er at blive i sofaen
Nyt studie viser, at personer med inaktiv livsstil i sammenligning med de mest aktive har 500 pct. større risiko for at dø før tid. Det er endda lige så farligt som rygning, diabetes og hjertesygdomme. 
Se flere
Viden
Smøger, bajere og for meget mad overhalet: Det værste, du kan gøre ved din krop, er at blive i sofaen
Nyt studie viser, at personer med inaktiv livsstil i sammenligning med de mest aktive har 500 pct. større risiko for at dø før tid. Det er endda lige så farligt som rygning, diabetes og hjertesygdomme. 
Se flere
Nu kommer der streger på Knudepunktet
Arbejdet med at realisere millionbyggeriet Knudepunktet i Knebel er på vej ind i en afgørende fase. Nu begynder der at komme konkrete planer og skitser i spil, efter at første runde med interesserede arkitekter, landskabsarkitekter og ingeniører er gennemført. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her