Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Massiv regn over Smukfest gav torsdag aften igen problemer med bustransporten

Da regnen pludselig væltede ned over Smukfest, var der mange, der forlod pladsen. Det gav igen problemer med lange køer til busserne.

Regnen stod ned i stænger over Smukfest torsdag aften. Foto: Lange Per

Problemerne med buskørsel til Smukfest i Skanderborg vil åbenbart ingen ende tage.

Torsdag aften åbnede himlen for alvor sine sluser og tilsatte både lyn og torden over festivalpladsen i en grad, så al snak om tørke forstummede.

Det fik mange til at forlade festivalpladsen for at komme ud til deres biler eller campingplads - så mange, at busserne ikke kunne betjene dem alle. Derfor oplevede disse gæster, at de måtte stå i kø i over en halv time i silende regn for at komme med en shuttlebus. Andre begyndte at gå på vejen, hvilket på samme måde som tidligere gjorde det vanskeligt for busserne at køre.

Nu skulle det hele gerne køre normalt resten af festivalen.
Poul Martin Bonde, talsmand, Smukfest - inden torsdagens massive regnvejr

»Vi er i fuld gang med at sætte ekstra busser ind. På grund af regnen er folk gået hjem i større tal og tidligere, end vi havde forventet,« forklarede talsmand for Smukfest Poul Martin Bonde.

Tidligere på dagen indgik festivalen en aftale med Herning Turist, som sendte 20 toptjekkede busser til Skanderborg, hvor de med virkning fra torsdag eftermiddag løbende sættes ind i festivalens køreplan, oplyste festivalen i en pressemeddelelse torsdag.

Det sker, efter at en del af de shuttlebusser, som fragter folk til og fra festivalen, blev taget ud af drift af politiet efter sikkerhedsproblemer med blandt andet skævbremsning, defekte nødudgange og manglende bremselys. En bus torsdag fik klippet nummerpladerne som følge af sikkerhedsproblemerne. Dette betød store forsinkelser i eller indstilling af busdriften, i perioder onsdag og torsdag eftermiddag og ved hjemtransporten efter koncertslut onsdag.

Så let gik det ikke

»Vi har et fast antal busser, der kører mellem festivalens områder, og det er ikke sådan, at vi bare kan sætte flere ind. Men med busserne fra Herning kan vi overholde vores køreplaner og samtidig være sikre på, at vi har busser i baghånden, uanset hvad der sker,« udtalte Poul Martin Bonde i pressemeddelelsen:

»Nu skulle det hele gerne køre normalt resten af festivalen, så vi igen kan koncentrere os fuldt ud om at lave den bedst tænkelige Smukfest.

Politiet sikkerhedskontrollerede både onsdag og torsdag de mange shutllebusser, der kører til Smukfest

Sådan blev det ikke, men Poul Martin Bonde håber, at ventetiderne torsdag aften var et forbigående problem.

Regnvejr eller ej. præcis kl. 23.15 gik Nephew som aftalt på Bøgescenerne og spillede for et talstærkt publikum, nu suppleret med kronprins Frederik, der netop har afsluttet sin sommerferie med familien og nu er klar til at tage del i festlighederne i skoven ved Skanderborg. Festivalen, der har plads til 55.000 gæster, varer til og med søndag, hvor Rasmus Seebach lukker og slukker om aftenen.

Sikkerhedssvigt på Smukfest spilder gæsters tid

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Stands dræberen

Hvis nogle virkelig måtte mene, at sund kost skal holdes op imod cigaretpriserne, er svaret: Sænk momsen på fødevarer.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Luftkastellerne på Himmelbjerget

Anders Rosenstand Laugesen (V)
Helhedsplanen for Himmelbjerget er et ærgerligt fejlskud.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her