Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Mandag starter skolen - op mod 50 elever fra Lykkeskolen mangler stadig plads

Efter Lykkeskolens lukning arbejder Aarhus Kommune på højtryk for at fordele eleverne på andre skoler. Tre dage inden skolestart ved omtrent 50 elever dog stadig ikke, hvor de skal møde op mandag morgen.

Sommerferien lakker mod enden for landets folkeskoleelever, og i weekenden skal penalhuse, madkasser og skoletasker igen findes frem, inden skoleklokkerne ringer det nye skoleår ind mandag d. 13. august.

En smule anderledes forholder det sig dog for omtrent en tredjedel af eleverne på den muslimske friskole, Lykkeskolen, og deres forældre, som stadig ikke ved, hvor de skal sende deres børn hen mandag morgen.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har siden efteråret 2017 haft Lykkeskolen under særligt tilsyn. Styrelsen har vurderet, at Lykkeskolen ikke lever op til flere af kravene i friskoleloven. På baggrund af den vurdering har Undervisningsministeriet besluttet at stoppe Lykkeskolens statstilskud, hvilket har tvunget skolen til at begære konkurs.

Ingen konkrete opgørelser

Selvom man hos Aarhus Kommune har øget bemandingen, der arbejder for at få fordelt eleverne rundt på kommunens øvrige folkeskoler, tyder det på, at en del af Lykkeskolens tidligere elever ikke vil kunne starte på deres nye folkeskole efter weekenden.

Hvor mange, der er tale om, vides ikke med sikkerhed.

»Jeg har ikke en liste, men i overordnede linjer kan jeg sige, at omtrent 80 af eleverne har fået et nyt skoletilbud,« skønnede sektionsleder i Læring og Udvikling ved Aarhus Kommune, Kamilla Ryter Dahlstrøm, torsdag eftermiddag.

Muslimsk friskole drejer nøglen om efter støtten forsvandt

Hvis man korrigerer for de elever, som vælger en privatskole eller skifter kommune, og som det dermed ikke er Aarhus Kommunes ansvar at finde pladser til, vurderer Kamilla Rytter Dahlstrøm, at der er tale om 130 elever. Dermed mangler omtrent 50 elever stadig et endeligt svar på, hvor de kan begynde i skole efter weekenden.

Sprogscreeninger

Når en folkeskole tvinges til at lukke, har eleverne som udgangspunkt krav på at blive tildelt en plads på en anden skole i deres skoledistrikt.

I Aarhus Kommune har byrådet besluttet, at der i en folkeskoleklasse ikke må være mere end 20 pct. af eleverne, som har brug for sprogstøtte.

Da Lykkeskolens elever er tosprogede, er der en del af dem, som skal sprogscreenes, inden de kan tildeles en ny folkeskoleplads. I sommerferiens sidste uge er der planlagt 35 sprogscreeninger, oplyser Kamilla Rytter Dahlstrøm.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
It-branchen bør undervise børn i folkeskolen
Danske virksomheder vil i 2030 vil mangle over 19.000 kvalificerede it-specialister, men mange lærere i folkeskolen har ikke de fornødne kompetencer til at undervise eleverne i it. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her