Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Venstre har fået ny politisk ordfører

Venstres byrådsgruppe har valgt Heidi Bank som ny politisk ordfører for byrådsgruppen.

Heidi Bank overtager posten som politisk ordfører for Venstre i Aarhus Byråd. Arkivfoto

For tredje gang på under et år har Venstres byrådsgruppe i Aarhus Kommune valgt en ny politisk ordfører.

På partiets årlige sommergruppemøde tirsdag aften blev den 46-årige Heidi Bank, som har været medlem af Aarhus Byråd siden 1. januar 2018, valgt af en enig byrådsgruppe som ny politisk ordfører. Heidi Bank, der bl.a. er uddannet ejendomsmægler, er medlem af børne- og ungeudvalget, teknisk udvalg og udvalget for mangfoldighed og ligestilling.

»Heidi har på ganske kort tid vist, at hun er arbejdsom og flittig. Hun kan være blød, når hun skal være det. Men hun kan også finde ud af at tage jernhandsken på over for politiske modstandere. Det er nogle af de egenskaber, som en politisk ordfører skal have, men også kunne kommunikere Venstres politik. Det er jeg overbevist om, at hun kommer til at kunne udfylde,« siger rådmand Bünyamin Simsek, Venstres politiske leder i byrådsgruppen.

Fokus på borgerne

Heidi Bank er gift med Per Bank, som er adm. direktør i Salling Group. Familien bor i Højbjerg.

»Jeg er glad for gruppens opbakning. Rollen som politisk ordfører giver nogle nye opgaver og muligheder, men mit og Venstres fokus skal stadig være det samme; nemlig at skabe løsninger til gavn for borgerne i hele Aarhus Kommune, så de får mest mulig indflydelse på deres eget liv under hensyn til fællesskabet,« siger Heidi Bank i en pressemeddelelse.

Heidi Bank, der blev valgt ind i byrådet sidste år med 2.109 personlige stemmer, afløser byrådskollega Hans Skou, som overtog opgaven som fungerende politisk ordfører i foråret, da Venstres Lene Horsbøl efter tre en halv måned gik som politisk ordfører for Venstre i byrådet. Allerede dengang lå det fast, at der skulle vælges en ny politisk ordfører i august.

29-årige Lene Horsbøl, som var udset til at være en del af fornyelsen i Venstres Byrådsgruppe, gik, fordi hun ville i gang med at søge fuldtidsarbejde, hvilket hun ikke kunne få til at fungere sammen med posten som politisk ordfører, fastslog hun. I maj meddelte Lene Horsbøl, som blev genvalgt til Aarhus Byråd i november 2017 med 2.272 stemmer, at hun holder et års orlov fra byrådsarbejdet. Siden da har Theresa Blegvad været vikar for hende. Hans Skou fortsætter som gruppeformand for Venstres byrådsgruppe, som med seks medlemmer er den næststørste i Aarhus Byråd.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Ungarn er fremtidens Europa

Kasper Støvring
Hvis EU fortsat intet gør for at løse flygtningekrisen og den politiske krise, kan Ungarn komme til at stå som billedet på fremtidens Europa, som flere vil lade sig inspirere af.

Vikaren fra helvede har bidt sig fast

Som stedfortræder i SF’s folketingsgruppe kastede han benzin på bålet, da partiet imploderede og forlod Thorning-regeringen. Siden har Karten Hønge fået fast plads på Christiansborg. Nu vil han til EU.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie

Tidligere politichef: Den sag glemmer jeg aldrig

Tidligere chefkriminalinspektør Allan Lund stod i 2003 i spidsen for efterforskningen af den dengang meget omtalte voldtægtssag fra Botanisk Have i Aarhus. Han tænker stadig på den uopklarede sag, selv om han nu er gået på pension.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her