Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Dronningen skal se verdensballet på Mols

Møllerup Gods på Mols danner rammerne om Verdensballettens besøg lørdag, hvor man kan opleve ballet af den fineste slags i det fri.

Iana Salenko og Steven McRae viste overlegen teknik i bravurballetten ”Don Quixote”, da de dansede med Verdensballetten i 2016. De er begge med i år igen, og Steven McRae har desuden sammensat det kunstneriske program Arkivfoto: Andre Uspenski

Det er ingen hemmelighed, at dronning Margrethe holder af at se ballet, og nu har hun da også meldt sig som en af gæsterne, når Verdensballetten lørdag den 14. juli besøger Møllerup Gods.

Det giver en helt særlig stemning, og der bliver en helt speciel energi på scenen, når der er levende musik til balletten.
Anne Sophie Gamborg, godsejer, Møllerup Gods

Det er syvende år i træk, at Verdensballetten lægger vejen forbi godset i National Park Mols Bjerge, som er blevet kendt for at dyrke hamp til fødevarer, på sin turné i Danmark. Scenen bygges som sædvanligt op foran hovedbygningen, og tilskuerpladserne bliver på ridebanen foran scenen.

Iana Salenko og Steven McRae viste overlegen teknik i bravurballetten ”Don Quixote”, da de dansede med Verdensballetten i 2016. De er begge med i år igen, og Steven McRae har desuden sammensat det kunstneriske program Arkivfoto: Andre Uspenski

Rammer på Møllerup Gods er optimale til en forestilling som Verdensballetten. Dronningen vil være blandt gæsterne, når de internationale dansere danser på godset lørdag den 14. juli. Arkivfoto: Benjamin Nørskov

Verdensballetten på turné

Verdensballetten, der er blevet en sommertradition i Danmark, havde premiere i Klampenborg onsdag og spillede torsdag på Sylt.

Resten af turnéen ser således ud:

Den 13. juli: Ribe Kunstmuseum

Den 14. juli: Møllerup Gods, Mols

Den 15. juli: Broholm Gods, Svendborg

Den 16. juli: Den Tilsandede Kirke, Skagen

Den 4. august: Stranden, Agger i Thy.

Den 5. august: Nørre Vosborg, Holstebro

Medvirkende: The Royal Ballet of London: Steven McRae, Australien, Federico Bonelli, Italien, Lauren Cuthbertson, England, Nehemaih Kish, USA og Yuhui Choe, Korea samt Statsballetten, Berlin: Iana Salenko, Ukraine og Marian Walter, Tyskland

Musik og sang: Susanne Elmark, sopran, Jens-Chrisitan Wandt, tenor, Niklas Walentin, violin og Alexander McKenzie, klaver.


Verdensballetten er blevet en tradition og af de store kulturelle begivenheder i sommerlandet. Forestillingen havde premiere i Klampenborg søndag og spiller syv andre steder i landet, bl.a. ved den internationale skulpturfestival Høfde 90 i Agger, den historiske herregård Nørre Vosborg i Vemb, Den Tilsandede Kirke i Skagen og Fængslet i Horsens.

Med den kan man opleve nogle af verdens dygtigste balletdansere fra kompagnier som The Royal Ballet of London, Staatsballett Berlin og Mariinsky Ballet i Skt. Petersborg.

Fra "Svanesøen" til det moderne

Det er den australske solodanser ved The Royal Ballet of London, Steven McRae, der har sammensat det kunstneriske program. Det har han gjort med en større Tchaikovsky-afdeling med ballet fra både "Svanesøen", "Tornerose" og "Nøddeknækkeren" på programmet. Også mere moderne trin af bl.a. Kenneth MacMillan, Wayne McGregor og Kristen McNally er på programmet.

På scenen kan man opleve velkendte navne fra ballettens verden så som førstesolodanser fra Statsballetten i Berlin Iana Salenko, der også er fast gæst hos The Royal Ballet, Xander Parish, der sidste sommer blev udnævnt til solodanser ved Mariinskij Balletten i St. Petersborg, Lauren Cuthbertson, der er solodanser ved The Royal Ballet of London, og Steven McRae selv.

De perfekte rammer

På Møllerup Gods mener man, at godsets kulturhistoriske rammer er optimale til lige netop denne slags forestilling.

Balletdagen starter kl. 16, hvor man kan tage på picnic i godsets park og dets egen kro, Hubertus Kroen, er åben, hvis man hellere vil have maden serveret og spise den med kniv og gaffel.

Forestillingen begynder kl. 19.30 og alt tyder på, at både gæsterne og danserne har vejret med sig.

»Programmet vil ganske sikkert tiltale dronningen. Flere af de helt store pas de deux’er danses til levende musik af den klassiske duo Walentin og McKenzie eller til sang af sopranen Susanne Elmark. Det giver en helt særlig stemning, og der bliver en helt speciel energi på scenen, når der er levende musik til balletten,« siger godsejer Anne Sophie Gamborg i en pressemeddelelse.

I år kan Verdensballetten præsentere et helt nyt par på scenen: Den koreanske danser Yuhui Choe og den amerikanske danser Nehemiah Kish, der tidligere har danset hos Den Kongelige Ballet, er netop blevet gift.

»Turnéen bliver en slags bryllupsrejse, så det er så heldigt at vejret arter sig så fint, så de kan opleve Danmark i det smukkeste sommervejr,« siger Jens-Christian Wandt, der ud over at være kunstnerisk leder på Verdensballetten, også synger med som tenor.


tins

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her