Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Uro på Aarhus Ø er dæmmet op

Aarhus Kommune får nu fjernet en række midlertidige bump i Aarhus Ø-området.

Politiet drosler nu ned på bemandingen på Aarhus Ø, efter de har været markant tilstede den seneste måned pga. uro. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

Den seneste måned har Østjyllands Politi været markant tilstede på Aarhus Ø, og kommunen har indsat midlertidige vejbump på politiets opfordring. Det skyldtes, at en gruppe unge mennesker skabte utryghed hos beboerne. Nu kan politiet fortælle, at indsatsen har været effektiv, og at der igen er ro på i området.

»Vi har egentlig haft rigtig god gavn af bumpene. Og det betyder så, at vi i samråd med kommunen har valgt at fjerne bumpene dernede og drosle politiets indsats ned til et normalt niveau,« siger Jesper Bøjgaard Madsen, der er politiinspektør hos Østjyllands Politi.

Narko og hasardkørsel

I sidste uge var der slagsmål med køller og bat mellem to grupper på Bernhard Jensens Boulevard, som leder ud til Aarhus Ø. Episoden er bare én af flere i de seneste uger, fortæller politiinspektøren:

»Der har været flere anmeldelser fra beboere om, at nogle har solgt narkotika, højtråbende og støjende adfærd, slagsmål og generelt ting, der kunne gøre beboere og besøgende utrygge.«

Politiet blev opmærksom på problemet ved, at flere beboere sendte anmeldelser og ved, at politiet selv observerede stedet i perioden. De involverede er fortrinsvis grupper af unge mænd, som politiet kender i forvejen.

Jesper Bøjgaard Madsen fortæller, at politiets tilstedeværelse i sig selv er yderst effektivt, når det handler om at stoppe uroen. Det er en kendt metode hos politiet. Sommetider resulterer det i, at de unge flytter til andre steder, men indtil videre er optøjerne ikke flyttet andre steder hen, forsikrer han. Men med neddroslingen kan de unge vende tilbage, erkender han.

»Kommer de tilbage, kigger vi på det igen, og så vil det vise sig, hvilke modforanstaltninger der er relevante. Men vi prioriterer gerne at sende folk derud,« siger han.

Mand fra Viby fængslet i sag om »omfattende« handel med hash

Kim Gulvad, chef for drift og myndighed i Aarhus kommune, er tilfreds med udviklingen, efter en række borgere har klaget over bumpene.

»Så vi er glade for, at vi kan fjerne dem nu,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her