Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Nyt kollegium på Godsbanen et skridt nærmere

Magistraten har godkendt lokalplanen for Godsbanekollegiet, som fra 2021 skal være både dansk og internationalt kollegium.

En karré og et højhus vil tilsammen give 350 nye ungdomsboliger på Godsbaneområdet fra 2021. Visualisering: Kjaer & Richter.

Målet er indflytning i 2021, og et nyt kollegium på Godsbaneområdet kom mandag et skridt nærmere.

Magistraten i Aarhus Kommune har godkendt lokalplanforslaget for byggeriet, som vil bestå af en karré og et højhus med tilsammen 350 ungdoms- og kollegieboliger.

Godsbanekollegiet bliver bygget ud for svinget, hvor Søren Frichs Vej møder Carl Blochs Gade, og højhuset bliver 13 etager og vil arkitektonisk spille sammen med Åhusene på den anden side af vejen. Det grønne gårdrum i karréen vil blive det naturlige mødested for kollegiets beboere, og når vejret tillader det, kan tagterrasserne tages i brug. Parkering for kollegiets beboere bliver i fælles parkeringshuse på Godsbanearealerne.

I lejligheder med eget bad og køkken er det vores erfaring, at de studerende ikke snakker så meget sammen som på et gangkollegium med fælles køkken.
Diana Jørgensen, adm. chef ved Kollegiekontoret i Aarhus

Kollegiekontoret opføres i samarbejde mellem Kollegiekontoret og Arbejdernes Andelsboligforening, og en del af kollegiet skal være et internationalt kollegium med 120-150 beboere.

»Vores del af kollegiet er det høje tårn, og det vil blive opbygget som et gangkollegium, hvor målet er, at vi kan få en ligelig fordeling af danske og internationale studerende. I lejligheder med eget bad og køkken er det vores erfaring, at de studerende ikke snakker så meget sammen som på et gangkollegium med fælles køkken, så vi tror, at et gangkollegium kan skabe grobund for et godt fællesskab mellem danske og internationale studerende,« siger Diana Jørgensen, adm. chef ved Kollegiekontoret i Aarhus.

Ny arkitektskole har fået grønt lys

Efter magistratens godkendelse venter en byrådsgodkendelse og derefter en høringsperiode, inden byggeriet kan sættes i gang, og målet er, at kollegiet kan være klar til indflytning i 2021.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Politikerne er for uambitiøse

Bent Bjørn Møller Hansen

Debat: Regeringen truer en dansk uddannelsessucces

Kåre Blinkenberg
I jagten på flere elever på erhvervsskolerne og skattelettelser risikerer regeringen at ødelægge voksenuddannelsescenteret VUC.

Ordet frit: Syge børn i Familiehuset i Skejby

Claus Jacobsen
Søskende, forældre og bedsteforældre fra hele landet bor sammen i et hjem uden for deres eget hjem i den tid, et barn i familien indlægges med en kronisk og ofte livstruende sygdom.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her