Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Fisk kan igen boltre sig i Giber Å

Giber Å slynger sig nu under Hovstien ved Vilhelmsborg efter en stor restaurering af området.

Knap tre år efter et kraftigt skybrud ødelagde dæmningen på Hovstien ved Vilhelmsborg, kan Teknik og Miljø, Aarhus Kommune, klippe snoren til et nyanlagt område med Giber Å som det rislende midtpunkt.

Åens forløb er genskabt, så fiskene nu har mulighed for at bruge hele å-systemet.

»Giber Å har et naturligt kraftigt fald, og derfor har vi nu fået en unik å-dal, hvor der tidligere lå en kunstig sø. Det giver en anden naturoplevelse end tidligere – og så er det i øvrigt rigtig godt for vandmiljøet, « siger Henning Hermansen, biolog i Teknik og Miljø.

Hovstien på dæmningen er bevaret, og åen slynger sig nu under den i et 10 meter bredt tunnelrør, hvor der er også er blevet plads til en sti. I det hele taget er det rekreative tænkt ind i planerne for det nye område

»Der er et godt net af stier i området, og flere steder kan du krydse åen via træbroer. Mange steder har vi også sørget for, at, at det er til at komme rundt med fx barnevogne og kørestole,« siger Henning Hermansen.

JP Aarhus

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Folk siger, at de veluddannede drikker

Henrik Jensen
Men de siger ikke, hvorfor de veluddannede drikker. Måske er det en dårlig vane fra studietiden, for de unge drikker ad Pommern til, mens de læser. Jo længere uddannelse, jo mere druk.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Debatindlæg

Debatindlæg: Frit Forum Århus: Giv de studerende tag over hovedet

Sebastian Thomassen, Malthe Melskens
Det er helt afgørende for mennesker og især unge studerende, at man møder mennesker med forskellige socioøkonomiske baggrund.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her