Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Fisk kan igen boltre sig i Giber Å

Giber Å slynger sig nu under Hovstien ved Vilhelmsborg efter en stor restaurering af området.

Knap tre år efter et kraftigt skybrud ødelagde dæmningen på Hovstien ved Vilhelmsborg, kan Teknik og Miljø, Aarhus Kommune, klippe snoren til et nyanlagt område med Giber Å som det rislende midtpunkt.

Åens forløb er genskabt, så fiskene nu har mulighed for at bruge hele å-systemet.

»Giber Å har et naturligt kraftigt fald, og derfor har vi nu fået en unik å-dal, hvor der tidligere lå en kunstig sø. Det giver en anden naturoplevelse end tidligere – og så er det i øvrigt rigtig godt for vandmiljøet, « siger Henning Hermansen, biolog i Teknik og Miljø.

Hovstien på dæmningen er bevaret, og åen slynger sig nu under den i et 10 meter bredt tunnelrør, hvor der er også er blevet plads til en sti. I det hele taget er det rekreative tænkt ind i planerne for det nye område

»Der er et godt net af stier i området, og flere steder kan du krydse åen via træbroer. Mange steder har vi også sørget for, at, at det er til at komme rundt med fx barnevogne og kørestole,« siger Henning Hermansen.

JP Aarhus

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er skyld i dårlige trafikløsninger

Erik Skals
Aarhus Letbane koster mange borgere ekstra transporttid i stedet for som tænkt af politikerne at lette vores transportbehov.
Aarhus' historie

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bilferien sydpå kan få en langsom start Forbered dig på 110 km vejarbejde inden Hamborg
Vejarbejde præger store dele af Autobahn A7 ned mod Hamborg her til sommer, og det kan give op til seks timer forlænget rejsetid. Tyske ADAC anbefaler i stedet A9, hvis man skal til Norditalien og kører på de mest belastede dage. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her