Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Nyt forslag til hellested - og ny naboprotest

Vinbodega i Vester Allé protesterer over plan om hellested for udsatte lige udenfor bodegaens vindue. Socialrådmand tror godt, at det kan fungere.

Hellesteder i Odense - som her på billedet - og København har inspireret Aarhus Kommune til at prøve den løsning for byens udsatte. Pr-foto.

Debatten om placering af hellesteder for udsatte borgere fortsætter i Aarhus, og efter at protester fra bl. a. beboere i Ceresbyen tilsyneladende har afværget planer om at placere et hellested i den nærliggende Åparken, er turen nu kommet til Vester Allé 15 ved det tidligere Huset, der nu er Voxhall og Atlas.

Her ligger også vinbodegaen Pica Pica med grønt udeareal ud mod åen, og her foreslår kommunen nu, at der skal være et hellested til stor frustration for Malthe Emil Bøgh Olesen, medindehaver af Pica Pica:

»Vi har allerede skrevet vores opsigelse af lejemålet, som bliver indgivet, hvis kommunen beslutter at placere et hellested 10 meter væk fra vores dør. Det er efter vores mening et helt forkert sted, som er alt, alt for lille og vil give alt for mange konfrontationer. Vi mener, at Mølleparken eller Åparken er langt mere velegnede som hellesteder, for der er meget mere plads,« siger han.

Planen om at indrette et antal hellesteder blev vedtaget af byrådet sidste år, og målet er især at aflaste Klostertorv, som til tider har været hårdt belastet af mange udsatte.

Vi ved fra andre byer og også fra Aarhus, at hellesteder kan fungere fornuftigt.
Kristian Würtz (S), socialrådmand

På Sydhavnen er der indrettet et hellested, og kommunens forslag er nu, at der oprettes midlertidige hellesteder ved Ny Banegårdsgade 48 tæt ved rutebilstationen og ved Vester Allé 15. Heri er indskrevet en mulighed for at flytte hellestedet til Åparken, hvis det ikke fungerer.

Socialrådmand Kristian Würtz (S) er mest stemt for Vester Allé:

»Vi har brug for en placering af et hellested i den ende af midtbyen. Der har været tale om Åparken og Vester Allé, og vores udgangspunkt er Vester Allé,« siger rådmanden, der har følgende kommentar til Pica Picas protester:

»Jeg kan sagtens forstå bekymringen, for der kan opstå konfliktsituationer, men vi må prøve at være omhyggelige med indretningen og sørge for en god dialog med naboer og andre brugere af området. Vi ved fra andre byer og også fra Aarhus, at hellesteder kan fungere fornuftigt, så jeg håber, at det vil fungere bedre i praksis, end naboerne frygter,« siger rådmanden.

Hellesteder til udsatte: Flere partier vil se på alternativer til Åparken

Forslaget om de midlertidige hellesteder har været behandlet i byrådet og er på teknisk udvalgs dagsorden onsdag, hvorefter det skal tilbage til byrådet.

På længere sigt er der planer om hellesteder i Rådhusparken, som dog delvist er fredet, og på Godsbaneområdet, som ikke kan bruges i øjeblikket på grund af meget byggeri.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er skyld i dårlige trafikløsninger

Erik Skals
Aarhus Letbane koster mange borgere ekstra transporttid i stedet for som tænkt af politikerne at lette vores transportbehov.
Aarhus' historie

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her