Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Moesgaard Museum har stabiliseret besøgstallet

Vores normale leje bliver omkring 400.000 gæster årligt, siger Moesgaard-direktør. I 2017 landede museet på 424.000 gæster.

Med store udstillinger og en række aktiviteter skal Moesgaard Museum efter planen tiltrække 400.000 gæster årligt. Arkivfoto: Gregers Tycho

2017-årsrapporten viser et plus i økonomien for Moesgaard Museum med et overskud på 1,2 mio. kr., og 2017 blev tilsyneladende også året, da besøgstallet blev stabiliseret.

I 2016 havde Moesgard Museum samlet 434.000 gæster, og i 2017 nåede museet et næsten tilsvarende tal med 424.000 gæster ifølge årsregnskabet.

»Vores mål er at få stabiliseret besøgstallet, og i øjeblikket er vores vurdering, at vores normale leje formentlig vil ligge omkring 400.000 gæster årligt. Det mål var vi foran i første kvartal af året, mens den seneste tids meget varme vejr har gjort, at vi har haft lidt færre gæster end forventet,« siger Mads Kähler Holst, direktør for Moesgaard Museum, og fortsætter:

»Den store besøgsmæssige periode for os er altid sommerferien, og museumsmæssigt håber vi, at vejret ikke bliver alt for varmt. I øjeblikket er der masser af mennesker i Moesgaard-området, men mange foretrækker at være uden for,« siger han.

Museumsmæssigt håber vi, at vejret ikke bliver alt for varmt.
Mads Kähler Holst, direktør for Moesgaard Museum

Besøgstallene er dog fortsat et stykke under de 500.000 gæster, som kiggede ind i åbningsåret 2015 for det nybyggede Moesgaard. Museet har siden arbejdet på at få stabiliseret økonomien og finde det rette leje for antal gæster. I 2016 kom museets således ud med et underskud på 10,4 mio. kr. og måtte igennem en sparerunde.

Faldet i besøgstal siden 2015 var ventet som omtalt i en artikel i JP Aarhus i december 2017. Dengang forventede direktøren et besøgstal på 320.000-360.000 gæster for Moesgaard Museum alene uden de tilknyttede museer, og han oplyste, at museet fortsat vurderede på, hvor det naturlige besøgstal kommer til at ligge.

Besøgstallet daler på Moesgaard Museum

Nu er det så vurderingen, at tallet skal ligge omkring 400.000 gæster årligt omfattende Moesgaard Museum, Vikingemuseet i Aarhus og museerne i Odder og på Samsø, som er blevet en del af museets organisation. Midlet til at nå det mål er en kombination af to ting, siger Mads Kähler Holst:

»Vores strategi fremefter er fortsat at have de store udstillinger og så udbygge vores aktiviteter mest muligt,« siger direktøren.

Moesgaard Museums årsregnskab for 2017 viser som nævnt et overskud på 1,2 mio kr. Museets budget er på ca. 145 mio. kr., hvoraf 35 mio. kr. kommer fra stats- og kommunalt tilskud og 25 mio. kr. fra entréindtægter, mens de øvrige indtægter bl. a. er salg i café og butik, fondstilskud og myndighedsopgaver.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her