Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Ny akutafdeling er kommet godt og travlt fra start

Den første tid på det nye akutcenter i Skejby har været travl, ifølge afdelingens ledende overlæge. Han er tilfreds med flytningen, men ser også plads til forbedringer.

Den nye akutafdeling i Skejby har været velbesøgt, siden den åbnede 29. maj. Sommeren er en travl tid med mange skader, siger afdelingens overlæge. Foto: Morten Lau-Nielsen

Akut syge patienter er siden den 29. maj blevet behandlet på det nye akutcenter i Skejby, og ifølge afdelingens ledende overlæge, Ole Mølgaard, er man kommet godt og travlt fra start i de nye lokaler:

»Vi har indviet den nye afdeling i en travl periode med mange patienter. Når det er godt vejr, er der flere, der kommer til skade. Der er normalt travlt op til sommeren og festivalsæsonen,« siger han. Afdelingen har dog endnu ikke gjort status over, hvor mange patienter der har været gennem siden åbningen.

Generelt er der stor tilfredshed med opstarten i de nye rammer, oplever Ole Mølgaard. Det, mener han, skyldes bl.a. en grundig forberedelse inden flytningen, hvor arbejdsgangene er blevet trænet i de nye lokaler i månederne op til åbningen. Han oplever, at forbedringerne ved en mere effektiv og samlet afdeling tydeligt kommer til udtryk i den nye hverdag på akutcenteret:

»Vi har samlet langt flere specialer, så flere patienter kan blive færdigbehandlet for akutte sygdomme på ét sted. Vi har fået lysere lokaler, opdateret udstyr og bedre indretning. Bygningen er skabt til akut behandling. Det giver personalet bedre arbejdsforhold, og vi skal flytte patienterne mindre rundt,« siger han.

Udfordringer med udstyr

Men en flytning af den størrelse medfører ikke kun fordele. Også en række logistiske udfordringer er dukket op undervejs, forklarer han:

AUH får 43 mio. kr. til ekstra flytteudgifter

»Personalet har blandt andet givet udtryk for, at der er en udfordring med noget udstyr og nogle varer, der kunne være mere hensigtsmæssigt placeret, og som kunne blive fragtet bedre rundt på hospitalet. Det er noget af det, vi skal optimere, så vi ikke spilder unødvendig tid på at fragte ting rundt mellem afdelingerne.«

En anden udfordring var den dobbeltdrift af skadestuer, der fandt sted på Nørrebrogade og i Skejby på selve flyttedagen den 29. maj. De otte timers overlap med to matrikler og løbende behandling af akutte patienter var udfordrende, mener Ole Mølgaard. Den vigtigste overflytning blev dog afsluttet 30. maj, og i dag er nogle kontorredskaber det sidste, der skal flyttes fra skadestuens gamle adresse og til den nye i Skejby.

I løbet af ugen vil afdelingen evaluere, hvordan opstarten har været, og hvilke områder der skal forbedres fremover.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er skyld i dårlige trafikløsninger

Erik Skals
Aarhus Letbane koster mange borgere ekstra transporttid i stedet for som tænkt af politikerne at lette vores transportbehov.
Aarhus' historie

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her