Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Ny akutafdeling er kommet godt og travlt fra start

Den første tid på det nye akutcenter i Skejby har været travl, ifølge afdelingens ledende overlæge. Han er tilfreds med flytningen, men ser også plads til forbedringer.

Den nye akutafdeling i Skejby har været velbesøgt, siden den åbnede 29. maj. Sommeren er en travl tid med mange skader, siger afdelingens overlæge. Foto: Morten Lau-Nielsen

Akut syge patienter er siden den 29. maj blevet behandlet på det nye akutcenter i Skejby, og ifølge afdelingens ledende overlæge, Ole Mølgaard, er man kommet godt og travlt fra start i de nye lokaler:

»Vi har indviet den nye afdeling i en travl periode med mange patienter. Når det er godt vejr, er der flere, der kommer til skade. Der er normalt travlt op til sommeren og festivalsæsonen,« siger han. Afdelingen har dog endnu ikke gjort status over, hvor mange patienter der har været gennem siden åbningen.

Generelt er der stor tilfredshed med opstarten i de nye rammer, oplever Ole Mølgaard. Det, mener han, skyldes bl.a. en grundig forberedelse inden flytningen, hvor arbejdsgangene er blevet trænet i de nye lokaler i månederne op til åbningen. Han oplever, at forbedringerne ved en mere effektiv og samlet afdeling tydeligt kommer til udtryk i den nye hverdag på akutcenteret:

»Vi har samlet langt flere specialer, så flere patienter kan blive færdigbehandlet for akutte sygdomme på ét sted. Vi har fået lysere lokaler, opdateret udstyr og bedre indretning. Bygningen er skabt til akut behandling. Det giver personalet bedre arbejdsforhold, og vi skal flytte patienterne mindre rundt,« siger han.

Udfordringer med udstyr

Men en flytning af den størrelse medfører ikke kun fordele. Også en række logistiske udfordringer er dukket op undervejs, forklarer han:

AUH får 43 mio. kr. til ekstra flytteudgifter

»Personalet har blandt andet givet udtryk for, at der er en udfordring med noget udstyr og nogle varer, der kunne være mere hensigtsmæssigt placeret, og som kunne blive fragtet bedre rundt på hospitalet. Det er noget af det, vi skal optimere, så vi ikke spilder unødvendig tid på at fragte ting rundt mellem afdelingerne.«

En anden udfordring var den dobbeltdrift af skadestuer, der fandt sted på Nørrebrogade og i Skejby på selve flyttedagen den 29. maj. De otte timers overlap med to matrikler og løbende behandling af akutte patienter var udfordrende, mener Ole Mølgaard. Den vigtigste overflytning blev dog afsluttet 30. maj, og i dag er nogle kontorredskaber det sidste, der skal flyttes fra skadestuens gamle adresse og til den nye i Skejby.

I løbet af ugen vil afdelingen evaluere, hvordan opstarten har været, og hvilke områder der skal forbedres fremover.

Følg
Jyllands-Posten
Kronik: Vi ønsker at bygge bro og sikre sammenhæng for patienten
Stephanie Lose (V), Ulla Astman (S), Sophie Hæstorp Andersen (S), Heino Knudsen (S), Anders Kühnau (S)
En ny funktion som ”brobyggersygeplejerske” skal skabe langt bedre patientforløb på tværs af sundhedsvæsenet for at sikre sammenhæng, overblik og tryghed for patient og pårørende.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her