Aarhus

Fra Aarhus 2017 til kulturudvikling i London

Direktøren for Aarhus 2017-fonden har fået nyt job i London. Hun skal være direktør for det traditionsrige Goodenough College.

Rebecca Matthews præsenterede samme n med borgmester Jacob Bundsgaard (S) i april de første resultater fra den store kultursatsning i 2017, som nu skal føres videre i et regionalt regi. Arkivfoto: Tanja Carstens Lund

Den britiske direktør for Aarhus 2017-fonden, Rebecca Matthews, vender nu tilbage til sit fødeland.

Hun har fået et nyt job som direktør for det internationale, traditionsrige og meget britiske Goodenough College, der med tilbud om bolig i det centrale London og fælles studieaktiviteter skaber rammerne for 700 studerende og forskere fra hele verden. Rebecca Matthews skal bl.a. stå for udviklingen af nye kultur- og uddannelsesprogrammer. Det har sit navn fra sin grundlægger i 1930, Frederick Goodenough, der var formand for den britiske bank Barclays.

»Det er nogle af de skarpeste studerende, der samles på Goodenough - phd'er, forskere, post doc.'er. De kommer for at at udvikle og udvide deres intellektuelle og kulturelle liv og skabe nye netværk,« siger den kommende collegedirektør, der tiltræder jobbet den 1. oktober.


Det er godt, at det er så let at komme mellem Aarhus og London. Rebecca Matthews, direktør for Aarhus 2017-fonden til 30. september 2018

»Det bliver enormt spændende at komme til Goodenough College, som er en helt unik institution. Ikke engang i England er der ret mange af den slags. Det har nogle stærke værdier og er baseret på troen på det globale medborgerskab og på vigtigheden af at udveksle viden og ideer. Det er det perfekte match for mig, der går så meget ind for, at man skal flytte rundt i og være en del af hele verden,« siger hun.
Rebecca Matthews

Født 1968 i Newbury, England.

Slot i Skotland

Rebecca Matthews vil også få ansvaret for The Burn, et stort landsted, næsten et slot, i det skotske højland, som virker som en slags refugium, hvor studerende kan slå sig ned i korte perioder, hvor de har brug for fuld koncentration.

»Jeg har endnu kun set billeder af stedet, men det er nok til at sige, at det er fantastisk. Det blev givet til Goodenough College af familien til en tidligere studerende, der havde boet der og blev dræbt under Anden Verdenskrig.«

Hendes kone, Christina Herzog, og deres søn, Jacob på 13 år og går i 7. klasse, bliver boende i Beder.

»Der hører en bolig i Bloomsbury i London til jobbet, så der skal jeg bo. Det er godt, at det er så let at komme mellem Aarhus og London,« siger Rebecca Matthews, som i mange år pendlede mellem sine job i udlandet og sin familie i Aarhus.

Internationalt udsyn

Formanden for Goodenough College, Eric Tracey, fremhæver Rebecca Matthews’ fremragende resultater som årsagen til, at valget faldt på netop hende.

»Rebeccas erfaringer som topleder, hendes internationale udsyn og kontakter inden for kunst og kultur er enestående. Hun er klar til at stå i spidsen for forandringer og nye initiativer med en stærk sans for værdier og ansvar. Vi er glade for at få hende om bord,« siger han i en pressemeddelelse.
Følg
Jyllands-Posten
Seneste nyt
Annonce
Anmeldelse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her