Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Butiksejere er utrygge ved Bylivs renoveringsprojekt

Forretningsdrivende i Volden er bekymrede over Bestseller-ejer Anders Holch Povlsens første renoveringsinitiativ, som kræver en dispensation fra lokalplanen.

Butiksindehaverne Iben Lett og Christine Riekehr Møller frygter, at Latinerkvarteret bliver for poleret, hvis Anders Holch Povlsen får lov til at dispensere fra lokalplanen. Foto: Gorm Branderup

Latinerforeningen og en række forretningsdrivende i kvarteret har gjort indsigelse mod Bestseller-ejer Anders Holch Povlsens første renoverinsgprojekt i Volden.

De mener, at renoveringen af Volden 27 er alt for vidtgående og giver et fingerpeg om tøjmilliardærens intentioner med resten af kvarteret, hvor han har opkøbt knap 20 ejendomme og ejerlejligheder.

»De vil lave hippe altaner, forskudte niveauer og større lejligheder med kviste i taget. De vil udvide arealet med tilbygninger i gården, så der reelt bliver tale om et kvarterskift,« siger Christine Riekehr Møller, der har forretningen byCRM Volden 10-12 og er bestyrelsesmedlem i Latinerforeningen.

Hvis det hele skal være så poleret og flot, bliver det ligesom oppe på Strøget.
Christine Riekehr Møller, butiksejer

Hun frygter, at området med tiden fuldstændig vil ændre karakter, hvis fremgangsmåden bliver den samme ved de kommende renoveringer.

Anderledes end Strøget

»Hvis det hele skal være så poleret og flot, bliver det ligesom oppe på Strøget. Men Latinerkvarteret er jo netop kendetegnet ved, at det ikke er arkitektoniske perler. Det er sammensætningen og de historiske lag, der er så fascinerende og tiltrækker så mange mennesker hver dag,« fortæller Christine Riekehr Møller.

Iben Lett, som driver Caroll & Carmen i Volden 16, og sidder i Latinerforeningens opkøbs- og renoveringsudvalg for Volden, mener, at Anders Holch Povlsen og Byliv A/S, som er det selskab, der står for Bestseller-ejerens ejendomsopkøb og renoveringer i Volden, er løbet fra løfter om at holde beboere og forretningsdrivende løbende orienteret.

Samme ambitionsniveau

»Jeg har siden fået at vide, vi ikke vil blive orienteret, før der ligger en overordnet plan. Og projektet i Volden 27 er så omfattende, at det burde have været i høring i hele kvarteret, men kun nogle få vidste noget om det,« siger Iben Lett.

Ejendoms- og udviklingsansvarlig Bo Refsgaard, Byliv A/S, har ikke ønsket at blive interviewet af JP Aarhus, men har sendt et skriftligt svar. Af det fremgår, at renoveringsprojekterne i Latinerkvarteret bliver forskellige.

»Fremtidige istandsættelser af ejendomme i Volden vil tage udgangspunkt i de enkelte ejendomme, lejernes ønsker og gadens arkitektoniske helhed. Derfor vil man heller ikke kunne sætte lighedstegn mellem indholdet af denne første istandsættelse og fremtidige istandsættelser. Ambitionsniveauet vil dog være det samme, og vi kan love, at vi kommer til at gøre os umage for at levere de flotteste og bedst egnede løsninger til gavn for lejere, beboere og ikke mindst handlende i gaden,« skriver han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie

Tidligere politichef: Den sag glemmer jeg aldrig

Tidligere chefkriminalinspektør Allan Lund stod i 2003 i spidsen for efterforskningen af den dengang meget omtalte voldtægtssag fra Botanisk Have i Aarhus. Han tænker stadig på den uopklarede sag, selv om han nu er gået på pension.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her