Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Grønt lys til Classic Race

En uge inden racefestivalen har Classic Race Aarhus modtaget de endelige driftsvilkår.

Classic Race Aarhus har nu fået retningslinjerne for årets løb. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Aarhus Kommune har nu udsendt de færdigbehandlede vilkår for Classic Race Aarhus 2018, som skal finde sted den 25.-27. maj. Og der er ifølge afdelingschef i Teknik og Miljø Anders Maltha Rasmussen ikke tale om de store ændringer i forhold til udkastet, som har været i høring hos naboerne omkring Mindeparken og Strandvejen, hvor motorløbet skal finde sted.

»Vi har ikke fundet anledning til at stramme de vilkår, som var indeholdt i udkastet til afgørelsen,« siger han.


Vi har stor forståelse for beboernes ønske om mulighed for kontakt, og derfor får de mulighed for at kunne kontakte medarbejdere fra Teknik og Miljø under hele arrangementet.
Anders Maltha Rasmussen, afdelingschef, Teknik og Miljø

»Der er i vurderingsafsnittet indarbejdet nogle præciseringer på baggrund af de høringssvar, der er kommet. Bl.a. i forhold til kontrolmålinger. Der har været lidt tvivl om udførelsen af kontrolmålingerne, og det er rigtigt, at Classic Race Aarhus Fond har ansvaret for, at de bliver gennemført, men de skal ikke selv udføre dem, men købe dem af et certificeret lydfirma med specialister, så der på den måde ikke kan sættes spørgsmål ved resultaterne,« understreger Anders Maltha Rasmussen.


Hotline til kommunen


Teknik- og miljø-afdelingen sørger derudover for, at beboerne i området får oplyst et telefonnummer, som de kan bruge døgnet rundt, hvis der opstår problemer før, under eller efter løbet.

»Vi har stor forståelse for beboernes ønske om mulighed for kontakt, og derfor får de mulighed for at kunne kontakte medarbejdere fra Teknik og Miljø under hele arrangementet,« siger Anders Maltha Rasmussen.

Naboer har bl.a. været utilfredse med afspærringer og støjen fra racerbilerne. Alle kan derfor bede om at få sat en støjskærm op ud for sin adresse, ligesom det er blevet præciseret, at det mest støjende opstillings- og nedtagningsarbejde skal udføres i dagtimerne på hverdage. Desuden må højtalerne under løbet ikke anvendes til reklamer og musik, og lydniveauet skal være så lavt som muligt.

Biler, som larmer for meget, vil ved kontrolmåling blive taget ud af løbet. Og de mest støjende biler i Formel 1-klassen må i alt kun køre i 90 minutter over de tre dage.


Tilladelsen forsvandt


Classic Race Aarhus Fond havde oprindelig af Aarhus Kommune fået tilladelse til at gennemføre motorløbet hvert år frem til 2022, men i slutningen af januar ophævede Miljø-og Fødevareklagenævnet kommunens afgørelse fra 2016.

Nævnet slog fast, at Aarhus Kommune har behandlet arrangørens ansøgning på et forkert grundlag. Kommunen havde betragtet racerløbet som en fritidsaktivitet, men arrangøren skulle ifølge Miljø- og Fødevareklagenævnet have været behandlet som en erhvervsvirksomhed. Derfor måtte kommunen udarbejde nye og skærpede retningslinjer for løbets gennemførelse.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lort i Riis Skov

Hendrik Vilstrup, professor, Vestre skovvej 6e, Risskov
Der løber virkelig mange hunde og mennesker i skoven, og begge parter efterlader lort.

Debat: Dobbelt op på barsel

Susan Kronborg Nielsen, folketingskandidat, hovedbestyrelsesmedlem i Radikale Venstre, Skovbrynet 13, Skanderborg
Der skal være lige vilkår for barsel uanset køn.

Debat: Kan kvalitet passe på 7-trinsskalaen?

Sebastian Thomassen, formand for Frit Forum Århus stud.scient.pol. ved Institut for Statskundskab, AU
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her