Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Grønt lys til Classic Race

En uge inden racefestivalen har Classic Race Aarhus modtaget de endelige driftsvilkår.

Classic Race Aarhus har nu fået retningslinjerne for årets løb. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Aarhus Kommune har nu udsendt de færdigbehandlede vilkår for Classic Race Aarhus 2018, som skal finde sted den 25.-27. maj. Og der er ifølge afdelingschef i Teknik og Miljø Anders Maltha Rasmussen ikke tale om de store ændringer i forhold til udkastet, som har været i høring hos naboerne omkring Mindeparken og Strandvejen, hvor motorløbet skal finde sted.

»Vi har ikke fundet anledning til at stramme de vilkår, som var indeholdt i udkastet til afgørelsen,« siger han.


Vi har stor forståelse for beboernes ønske om mulighed for kontakt, og derfor får de mulighed for at kunne kontakte medarbejdere fra Teknik og Miljø under hele arrangementet.
Anders Maltha Rasmussen, afdelingschef, Teknik og Miljø

»Der er i vurderingsafsnittet indarbejdet nogle præciseringer på baggrund af de høringssvar, der er kommet. Bl.a. i forhold til kontrolmålinger. Der har været lidt tvivl om udførelsen af kontrolmålingerne, og det er rigtigt, at Classic Race Aarhus Fond har ansvaret for, at de bliver gennemført, men de skal ikke selv udføre dem, men købe dem af et certificeret lydfirma med specialister, så der på den måde ikke kan sættes spørgsmål ved resultaterne,« understreger Anders Maltha Rasmussen.


Hotline til kommunen


Teknik- og miljø-afdelingen sørger derudover for, at beboerne i området får oplyst et telefonnummer, som de kan bruge døgnet rundt, hvis der opstår problemer før, under eller efter løbet.

»Vi har stor forståelse for beboernes ønske om mulighed for kontakt, og derfor får de mulighed for at kunne kontakte medarbejdere fra Teknik og Miljø under hele arrangementet,« siger Anders Maltha Rasmussen.

Naboer har bl.a. været utilfredse med afspærringer og støjen fra racerbilerne. Alle kan derfor bede om at få sat en støjskærm op ud for sin adresse, ligesom det er blevet præciseret, at det mest støjende opstillings- og nedtagningsarbejde skal udføres i dagtimerne på hverdage. Desuden må højtalerne under løbet ikke anvendes til reklamer og musik, og lydniveauet skal være så lavt som muligt.

Biler, som larmer for meget, vil ved kontrolmåling blive taget ud af løbet. Og de mest støjende biler i Formel 1-klassen må i alt kun køre i 90 minutter over de tre dage.


Tilladelsen forsvandt


Classic Race Aarhus Fond havde oprindelig af Aarhus Kommune fået tilladelse til at gennemføre motorløbet hvert år frem til 2022, men i slutningen af januar ophævede Miljø-og Fødevareklagenævnet kommunens afgørelse fra 2016.

Nævnet slog fast, at Aarhus Kommune har behandlet arrangørens ansøgning på et forkert grundlag. Kommunen havde betragtet racerløbet som en fritidsaktivitet, men arrangøren skulle ifølge Miljø- og Fødevareklagenævnet have været behandlet som en erhvervsvirksomhed. Derfor måtte kommunen udarbejde nye og skærpede retningslinjer for løbets gennemførelse.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Maj 68 er en mediemyte

Torkil Fonsmark
Slut 1960’erne var en underholdende tid. Men når yngre kolleger har udtrykt misundelse over, at de ikke levede i den tid, må man dog konstatere, at så vildt var det altså ikke.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her