Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Racerløbs-naboer sender krav i næste uge

Medlemmer af Strandvejens Grundejerforening støtter et sagsanlæg mod Aarhus Kommune.

Aarhus Kommune ventes at præsentere retningslinjerne for Classic Race Aarhus onsdag. Arkivfoto

Flere naboer til Classic Race Aarhus ønsker at være med i et samlet søgsmål mod Aarhus Kommune, fordi de mener at have lidt tab på grund af racerløbet.

Det oplyser advokat Peter Blenstrup Nielsen, som mandag orienterede om muligheden for at være med i en erstatningssag ved en generalforsamling i Strandvejens Grundejerforening.

Folk flygter derfra og lejer sommerhuse, tager på weekend-ophold og alt muligt.
Peter Blenstrup Nielsen, advokat

»Sagen bliver helt klar til noget. En del henvendte sig allerede ved generalforsamlingen, og jeg har efterfølgende fået mails, som jeg lige skal have set på,« fortæller advokaten.

Flygter hjemmefra

Anledningen til sagsanlægget er, at Miljø-og Fødevareklagenævnet i slutningen af januar ophævede Aarhus Kommunes afgørelse, der tillod Classic Race Aarhus Fond at gennemføre den tre dage lange racefestival hvert år frem til 2022.

Nævnet slog fast, at Aarhus Kommune har sagsbehandlet arrangørens ansøgning forkert ved at behandle racerløbet som en fritidsaktivitet. Arrangøren skulle i stedet have været betragtet som en erhvervsvirksomhed med mere vidtgående krav til bl. a. støjdæmpning.

Ifølge advokaten har nogle af naboerne været så hårdt plaget af larm fra højttalere og racerbiler, at de har været nødt til at flytte hjemmefra i de tre dage, motoreventen varer.

»Folk flygter derfra og lejer sommerhuse, tager på weekend-ophold og alt muligt. Vi går udelukkende efter en økonomisk kompensation for, at man ikke kan bruge sin bolig. Miljø-og Fødevareklagenævnet har erklæret retningslinjerne, der gjaldt for Classic Race i 2015-2017 for ugyldige, og det er de år, vi indledningsvis ønsker kompensation for,« fortæller Peter Blenstrup Nielsen.

Processen bliver nu, at advokaten i første omgang skriver til Aarhus Kommune for at høre, om den kan anerkende erstatningspligten.

Naboer: »Hvor ringer vi hen, når Classic Race larmer for meget?«

»Kan den det, er der intet grundlag for en retssag, og kommunen kan spare den omkostning. Men afviser kommunen erstatningspligten, tager vi sagen i retten,« siger han.

Kun for naboer

Selv om flere har vist interesse, vil advokaten begrænse adgangen til at medvirke i sagsanlægget til de hårdest ramte.

»Jeg vil vurdere, at vi i første omgang bliver omkring 10 sagsøgere. Kriteriet er, at det skal være naboer til banen. Hvis man bor 200 m derfra og ikke har været spærret inde, kan man ikke være med. Det nytter ikke, at kommunen kan afvise kravet med, at nogen bor for langt væk og derfor ikke har haft gener,« forklarer han.

Onsdag vil Aarhus Kommune ifølge planen præsentere de nye skærpede retningslinjer for Classic Race Aarhus, der skal finde sted den 25.-27. maj. Medmindre der er sket væsentlige skærpelser i forhold til det seneste udkast, som har været i høring, agter Strandvejens Grundejerforening også at indbringe den afgørelse for Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Naboer: Forbyd klassisk Aarhus-begivenhed

Bliver denne afgørelse også kendt ugyldig, vil det ifølge advokaten føre til et nyt krav om kompensation for 2018-motorløbet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Kan kvalitet passe på 7-trinsskalaen?

Sebastian Thomassen, formand for Frit Forum Århus stud.scient.pol. ved Institut for Statskundskab, AU

Debat: Lort i Riis Skov

Hendrik Vilstrup, professor, Vestre skovvej 6e, Risskov
Der løber virkelig mange hunde og mennesker i skoven, og begge parter efterlader lort.

Debat: Dobbelt op på barsel

Susan Kronborg Nielsen, folketingskandidat, hovedbestyrelsesmedlem i Radikale Venstre, Skovbrynet 13, Skanderborg
Der skal være lige vilkår for barsel uanset køn.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Forskere: Ægtepar deler risiko for at udvikle sukkersyge
Med studiets resultater in mente bør man ikke kun kigge på individet, men også på ægtefæller og husstande generelt, når man vil opspore udiagnosticeret diabetes, lyder det fra forskergruppen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her