Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Planteskole kan lappe mere af budgethul end ventet

En salgspris på op mod 205 mio. kr. for et kommunalt areal Skæring overgår langt, hvad Aarhus Byråd i efteråret var stillet i udsigt.

Arealer med en kommunal planteskole i Skæring kan ende med at blive solgt til en pris på omkring 200 mio. kr. Det er næsten dobbelt så meget som det maksimale skøn fra i efteråret, da kommunens budget blev lagt.

Det er jo positivt og passer rigtigt godt ind i en dagsorden, hvor der er tilflytning til Aarhus og behov for boliger
Hans Skou, politisk ordfører for

Indtægten skal være med til at lappe et hul på 275 mio. kr. i budgettet, der især er ramt af den aflyste kommunale udligningsreform.

Siden budgetforhandlingerne er salgsplanerne af de ca. 114.000 kvm store arealer med en planteskole ændret fra, at godt halvdelen af arealerne skulle bruges til erhverv til udelukkende at skulle huse boliger.

Det fortæller Bente Lykke Sørensen, chef for Bolig og Projektudvikling i Aarhus Kommune. Hun forventer, at det vil forøge den mulige salgspris markant.

»I udgangspunktet tænker vi byhuse på to-tre etager, men det kan også være parcelhuse. Vi laver forslag til nogle forskellige varianter til byrådet, der selvfølgelig skal godkende, at arealerne ikke sælges til erhverv« siger Bente Lykke Sørensen, der understreger, at den endelige salgspris afhænger af politikernes prioritering.

En ekstern mægler har for kommunen vurderet, at hvis arealerne bruges til boligformål, vil kommunen kunne sælge til en etagemeterpris på 3.000 kr. ekslusive moms. Hvis prisen holder stik, og grundene udelukkende bruges til byhuse, vil arealerne kunne sælges for 171-205 mio. kr. Fastlægger byrådet, at arealerne skal være et rent parcelhusområde, bliver prisen noget mindre, konstaterer Bente Lykke Sørensen, som anslår en salgspris på 103-123 mio. kr.

Det skal holdes op mod, at de forsigtige skøn i budgetforhandlingerne lød på, at området i Skæring ville kunne sælges for ca. 66-105 mio. kr. afhængig af bebyggelsesprocent og udnyttelsesgrad af arealerne. Fra salgspriserne skal trækkes udgifter til bl. a. byggemodning.

Hos S og V er der glæde over udsigten til en højere salgsindtægt.

»Det vil da være glædeligt, hvis provenuet er større end det, vi forudsatte, men det skal ikke være styrende,« siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

»En alvorlig situation«: Reformfiasko koster Aarhus mange millioner

Politisk ordfører for Venstre, Hans Skou, siger:

»Det er positivt og passer godt til, at der er tilflytning til Aarhus og behov for boliger.« Han mener, at kommunen skal sørge for at få mest muligt i kassen, når den sælger ud af sine ejendomme.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Kan kvalitet passe på 7-trinsskalaen?

Sebastian Thomassen, formand for Frit Forum Århus stud.scient.pol. ved Institut for Statskundskab, AU

Debat: Lort i Riis Skov

Hendrik Vilstrup, professor, Vestre skovvej 6e, Risskov
Der løber virkelig mange hunde og mennesker i skoven, og begge parter efterlader lort.

Debat: Dobbelt op på barsel

Susan Kronborg Nielsen, folketingskandidat, hovedbestyrelsesmedlem i Radikale Venstre, Skovbrynet 13, Skanderborg
Der skal være lige vilkår for barsel uanset køn.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her