Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Rektor for arkitektskolen: Riv Navitas ned

Bygningen på Aarhus Havn, der blev indviet for fire år siden, bør fjernes mener Torben Nielsen, rektor for Arkitektskolen i Aarhus.

Selv om det kun er fire år siden. at Navitas blev taget i brug, bør bygningen rives ned, mener arkitektskolens rektor. Foto: Joac

Navitas er en arkitektonisk og funktionsmæssig fejltagelse og bør rives ned. Det mener Torben Nielsen, der er rektor for Arkitektskolen i Aarhus. Det skriver han i et indlæg på Politiken.

Rektoren foreslår, at fonde, virksomheder eller borgere går sammen om at købe bygningen og rive den ned.

For nylig skrev JP Aarhus, at Aarhus Universitet på grund af pladsproblemer planlægger at flytte ingeniøruddannelserne fra Navitas, hvilket har fået Maskinmesterskolen til at gå med samme tanker.

»Navitas bliver dermed et endnu tydeligere trist vidnesbyrd om, hvorfor det var en rigtig dårlig idé at placere en uddannelsesinstitution på en af de vigtigste placeringer på havnen,« skriver Torben Nielsen i sit indlæg.

Han mener, at placeringen på havnepladsen skulle have været reserveret til andre formål, som offentligheden i højere grad vil kunne haft glæde af.

Han skriver endvidere, at Navitas er en bygning, der lukker om sig selv og foreslår i stedet en bypark på grunden eller en »arkitektonisk perle« som f.eks. Dokk1.

»Jeg vil ønske for Aarhus, at vi sammen kunne være så modige, at vi turde tage konsekvensen, når vi opdager så fatal en fejl i planlægningen af vores by. Vi har gjort det i Gellerup, men lad os ikke denne gang vente 50 år, før vi gør noget, bare for at undgå at træde nogen over tæerne,« skriver Torben Nielsen bl.a.

JP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Luftkastellerne på Himmelbjerget

Anders Rosenstand Laugesen (V)
Helhedsplanen for Himmelbjerget er et ærgerligt fejlskud.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her