Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Rektor for arkitektskolen: Riv Navitas ned

Bygningen på Aarhus Havn, der blev indviet for fire år siden, bør fjernes mener Torben Nielsen, rektor for Arkitektskolen i Aarhus.

Selv om det kun er fire år siden. at Navitas blev taget i brug, bør bygningen rives ned, mener arkitektskolens rektor. Foto: Joac

Navitas er en arkitektonisk og funktionsmæssig fejltagelse og bør rives ned. Det mener Torben Nielsen, der er rektor for Arkitektskolen i Aarhus. Det skriver han i et indlæg på Politiken.

Rektoren foreslår, at fonde, virksomheder eller borgere går sammen om at købe bygningen og rive den ned.

For nylig skrev JP Aarhus, at Aarhus Universitet på grund af pladsproblemer planlægger at flytte ingeniøruddannelserne fra Navitas, hvilket har fået Maskinmesterskolen til at gå med samme tanker.

»Navitas bliver dermed et endnu tydeligere trist vidnesbyrd om, hvorfor det var en rigtig dårlig idé at placere en uddannelsesinstitution på en af de vigtigste placeringer på havnen,« skriver Torben Nielsen i sit indlæg.

Han mener, at placeringen på havnepladsen skulle have været reserveret til andre formål, som offentligheden i højere grad vil kunne haft glæde af.

Han skriver endvidere, at Navitas er en bygning, der lukker om sig selv og foreslår i stedet en bypark på grunden eller en »arkitektonisk perle« som f.eks. Dokk1.

»Jeg vil ønske for Aarhus, at vi sammen kunne være så modige, at vi turde tage konsekvensen, når vi opdager så fatal en fejl i planlægningen af vores by. Vi har gjort det i Gellerup, men lad os ikke denne gang vente 50 år, før vi gør noget, bare for at undgå at træde nogen over tæerne,« skriver Torben Nielsen bl.a.

JP
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Fra klimapolitik til klimakamp

Bo Thyge Bisgaard, Borgerlisten for en mulig nutid, Hasselvej 3, Odder
Den radikaliserede klimakamp er en kamp for den nødvendige reevolution af en ikkebæredygtig samfundside.

Debat: Dialog i stedet for mere kontrol

Anette Poulsen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget | Lone Hindø, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget | Steen Bording Andersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget
Vejen til en bedre kvalitet i arbejdet med alle de aarhusianske familier med børn med handicap skabes gennem en tættere dialog mellem kommune og familie og et stærkere samarbejde mellem myndigheder.

Debat: Psykisk sårbarhed er mere end spørgeskemaer

Ditte Fredensborg, formand, DSU Aarhus, Baldrianvej 69, Risskov
Hvordan kan vi, der ellers bryster os af at have et af de bedst fungerende velfærdssamfund, leve med, at vi har en psykiatri, der er så underprioriteret?
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Dansk designer med store ambitioner: »Om 10 år har vi skabt et globalt brand«
Sådan siger Driton Memisi, som har sat sig for at hjælpe det nye designfirma Handvärk ud i verden. Brandet lancerer netop nu i forbindelse med 3 Days of Design bordet “Studio Table”, som hidtil kun har været vist på Maison & Objet i Paris. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her