Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

De skal opføre Danmarks højeste beboelsesejendom

Der skal trækkes på erfaringer fra Mumbai, London og Singapore, når Lighthouse-tårnet skal opføres.

Rambøll har sammen med Aarsleff som totalentreprenør vundet konkurrencen om at designe og opføre Lighthouse, Danmarks højeste boligbyggeri på Aarhus Ø.

Projektet er tegnet af 3XN Arkitekter. Med placeringen på et havneareal med en leret undergrund kræver byggeriet ingeniørfaglige kompetencer ud over det sædvanlige, og her trækker Rambøll på sine udenlandske højhusspecialister fra Mumbai, Singapore og London.

»Bygningen funderes på 25 pæle på to meter i diameter, som skal bores ned i mindst 50 meters dybde. Den størrelsesorden er ny i Danmark. Derudover skal bygningens stabiliserende kerne være så slank som overhovedet muligt for ikke at optage boligareal, men selvfølgelig samtidig være meget stærk, hvilket gør det langt sværere at regne på bygningen end ved traditionelle byggerier,« forklarer projektleder hos Rambøll, Stefan Højen Væggemose.

Rambøll står allerede bag 150 markante højhuse i verden. I porteføljen er blandt andet den 35 etagers store skyskraber Capital Gate i Abu Dhabi, der er optaget i Guiness Rekordbog som det mest hældende menneskeskabte tårn i verden, den 125 meter høje skyskraber Willis Building i London og et stort 250.000 m2 bolig- og erhvervsbyggeri i et nyt byområde i Abu Dhabi bestående af højhushoteller, boliger og detailhandel.

Rambøll forventer at fordoble sin omsætning inden for højhusbyggeri globalt inden udgangen af 2020 til et godt stykke over 100 mio. kr., hvoraf et tocifret millionbeløb hentes fra Lighthouse-projektet, oplyser selskabet.

Aarsleff, Rambøll og 3XN vil have 200-250 mand beskæftiget på projektet i projekterings- og anlægsfasen.

mony
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Fra klimapolitik til klimakamp

Bo Thyge Bisgaard, Borgerlisten for en mulig nutid, Hasselvej 3, Odder
Den radikaliserede klimakamp er en kamp for den nødvendige reevolution af en ikkebæredygtig samfundside.

Debat: Dialog i stedet for mere kontrol

Anette Poulsen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget | Lone Hindø, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget | Steen Bording Andersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget
Vejen til en bedre kvalitet i arbejdet med alle de aarhusianske familier med børn med handicap skabes gennem en tættere dialog mellem kommune og familie og et stærkere samarbejde mellem myndigheder.

Debat: En vej uden om forældelse

Jan Ravn Christensen (SF), medlem af Teknisk Udvalg, Aarhus Byråd & Thomas Medom (SF), rådmand for Børn- og Unge, Aarhus Byråd
Selvfølgelig skal en kort forældelsesfrist ikke gå ud over medarbejderne, når kommunen har brugt så lang tid på at komme til bunds i undersøgelserne.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Dansk designer med store ambitioner: »Om 10 år har vi skabt et globalt brand«
Sådan siger Driton Memisi, som har sat sig for at hjælpe det nye designfirma Handvärk ud i verden. Brandet lancerer netop nu i forbindelse med 3 Days of Design bordet “Studio Table”, som hidtil kun har været vist på Maison & Objet i Paris. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her