Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

De skal opføre Danmarks højeste beboelsesejendom

Der skal trækkes på erfaringer fra Mumbai, London og Singapore, når Lighthouse-tårnet skal opføres.

Rambøll har sammen med Aarsleff som totalentreprenør vundet konkurrencen om at designe og opføre Lighthouse, Danmarks højeste boligbyggeri på Aarhus Ø.

Projektet er tegnet af 3XN Arkitekter. Med placeringen på et havneareal med en leret undergrund kræver byggeriet ingeniørfaglige kompetencer ud over det sædvanlige, og her trækker Rambøll på sine udenlandske højhusspecialister fra Mumbai, Singapore og London.

»Bygningen funderes på 25 pæle på to meter i diameter, som skal bores ned i mindst 50 meters dybde. Den størrelsesorden er ny i Danmark. Derudover skal bygningens stabiliserende kerne være så slank som overhovedet muligt for ikke at optage boligareal, men selvfølgelig samtidig være meget stærk, hvilket gør det langt sværere at regne på bygningen end ved traditionelle byggerier,« forklarer projektleder hos Rambøll, Stefan Højen Væggemose.

Rambøll står allerede bag 150 markante højhuse i verden. I porteføljen er blandt andet den 35 etagers store skyskraber Capital Gate i Abu Dhabi, der er optaget i Guiness Rekordbog som det mest hældende menneskeskabte tårn i verden, den 125 meter høje skyskraber Willis Building i London og et stort 250.000 m2 bolig- og erhvervsbyggeri i et nyt byområde i Abu Dhabi bestående af højhushoteller, boliger og detailhandel.

Rambøll forventer at fordoble sin omsætning inden for højhusbyggeri globalt inden udgangen af 2020 til et godt stykke over 100 mio. kr., hvoraf et tocifret millionbeløb hentes fra Lighthouse-projektet, oplyser selskabet.

Aarsleff, Rambøll og 3XN vil have 200-250 mand beskæftiget på projektet i projekterings- og anlægsfasen.

mony

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Luftkastellerne på Himmelbjerget

Anders Rosenstand Laugesen (V)
Helhedsplanen for Himmelbjerget er et ærgerligt fejlskud.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her