Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Aarhusiansk bryllupsapp vil være verdens største

Iværksætterne bag bryllupsapp’en Wedbox har store ambitioner. De har netop fået tilført ny kapital og ansat en direktør, der skal gøre app’en til en god forretning.

På bryllupsapp’en Wedbox kan man bl.a. samle sine bryllupsbilleder.

Sidste år blev den aarhusianskudviklede bryllupsapp Wedbox brugt ved mere end 18.000 bryllupper i 36 lande. Med ny kapital i ryggen og en nyansat kommerciel direktør har iværksætterne Casper Grønbjerg og Michael Noe nu sat som mål, at Wedbox skal være verdens mest benyttede bryllupsapp.

»Med vores nuværende app har vi fået proof of concept og bevist, at vi kan markedsføre og skalere app’en til mange lande. I 2017 blev der uploadet 2 mio. billeder, og vi er nu den klart største bryllupsapp i Europa,« fortæller Michael Noe.

Han og Casper Grønbjerg fik for tre år siden en idé – en app, der kunne erstatte engangskameraerne på festbordene og i stedet gjorde bryllupsgæsterne til fotografer med deres egne mobiltelefoner med langt bedre mulighed for at samle alle billederne i en digital boks til glæde for brudeparret.

Vi havde 100 investormøder, men folk sprang fra til sidst, så vi erkendte, at vi skulle have en direktør ind med noget tyngde og nogle andre kommercielle kræfter.
Casper Grønbjerg, iværksætter og medjer af Wedbox

Det er der i første omgang kommet en fotoapp ud af, men bryllupskonceptet kan videreudvikles med en huskelisteapp, en ønskelisteapp og give gæsterne mulighed for at kommunikere direkte mellem hinanden og brudeparret. Et appunivers som omfatter alle bryllupsforberedelserne med alt fra booking af musik til mad og festlokaler er det endelige mål.

Syv år med bryllupper

»Igennem de seneste syv år har vi arbejdet med brudeparrenes behov og udfordringer. Vi ved, at de i gennemsnit bruger 96.000 kr. på deres bryllup, og samtidig kan vi se, at leverandørerne i branchen mangler markedsføringskanaler til at nå brudeparrene,« siger Casper Grønbjerg.

Der findes andre fotoapps, der forsøger at tilbyde den samme løsning som Wedbox, bl.a. en stor amerikansk konkurrent. Men konkurrenten er begrænset af at være engelsksproget, mens Wedbox teknisk er sat op, så hvis den installeres på en tysk mobiltelefon, vil sproget være tysk. Ifølge Casper Grønbjerg er sprogmæssige udfordringer netop den største årsag til, at de fleste brudepar i dag planlægger deres bryllup uden elektroniske værktøjer.

Iværksætterne har udviklet app’en i iværksætter- og kontorfællesskabet Venture Village i Åbyhøj. De har flere gange fået tilført ny kapital, men i fjor måtte de dog erkende, at det ikke længere var nok.

Iværksætteri
Wedbox
  • Bryllupsfotoapp’en blev lanceret i maj 2015. Siden er den installeret i alt 200.000 gange, 20.000 brudepar (18.000 i 2017) har oprettet deres bryllup i app’en, og 2 mio. billeder er lagt op.
  • App’en har i alt modtaget 7 mio. kr. i finansiering, og ledelsen forventer at skulle hente kapital igen i første kvartal 2019 for endnu hurtigere at skalere og blive verdens største bryllupsapp.
  • Direktør Ulrik Rasmussen tiltrådte den 1.januar 2018. Han har tidligere været direktør for Hifi Klubben.

»Vi troede, at når vi havde fået rigtig mange downloads i 36 lande, ville investorerne belønne det. Vi havde 100 investormøder, men folk sprang fra til sidst, så vi erkendte, at vi skulle have en direktør ind med noget tyngde og nogle andre kommercielle kræfter, end vi har,« fortæller Casper Grønbjerg.

Ny direktør i januar

I januar 2018 trådte den tidligere direktør for Hifi Klubben, Ulrik Rasmussen, ind som direktør. Hans opgave er at forstærke det kommercielle fundament ved at sætte brudepar og leverandørerne i branchen i forbindelse med hinanden.

»Nu er der i investorernes øjne en mere sikker hånd på rattet. Ulrik er den brik, vi manglede, for at få konceptet løftet til det næste niveau,« forklarer Michael Noe.

Appkonceptet har netop lukket sin anden fundingrunde på i alt 3,2 mio. kr. Dermed har Wedbox nu sammenlagt modtaget 7 mio. kr. i finansiering, hvoraf omkring 4 mio. kr. er vækstfondslån.

Iværksætterne forventer at kunne tiltrække en noget større investering inden for 12-18 måneder.

Hvor meget har I omsat for indtil nu?

»I øjeblikket har vi én indtægtskanal i app’en, som har lavet en lille omsætning på 300.000 kr. Men det er en svær opgave som et lille team både at skulle skalere en app og markedsføre. I 2018 vil vi øge omsætningen til 1 mio. kr., og i 2019 skulle vi gerne begynde at tjene penge,« siger Casper Grønbjerg, der er overbevist om, at grundstammen, der skal gøre Wedbox til verdens største bryllupsapp, nu er på plads.

»Vi er et stærkt team, der har viden og kompetencer til at udvikle de digitale værktøjer. I år skal vi opnå konkrete resultater på alle fire kommercielle ben, og når vi har gjort det, går vi igen ud på investormarkedet og prøver at finde et større beløb – omkring 5-10 mio. kr. – så vi kan få maksimalt tryk på markedsføringen og erobre det europæiske marked,« siger Casper Grønbjerg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Maj 68 er en mediemyte

Torkil Fonsmark
Slut 1960’erne var en underholdende tid. Men når yngre kolleger har udtrykt misundelse over, at de ikke levede i den tid, må man dog konstatere, at så vildt var det altså ikke.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her