Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Flere end en million gæster har været på toppen af Salling

Tidligere kedeligt tag er blevet en af Danmarks mest besøgte attraktioner.

På otte måneder har dørtællerne ved Salling Rooftop talt over 1 mio. besøgende. Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Siden august sidste år har over en million gæster bevæget sig op på taget af det aarhusianske stormagasin Salling.

Dermed er det 2.000 kvadratmeter store byrum gået hen og blevet en af de mest besøgte turistattraktioner i Danmark.

På taget er der indrettet café, en scene og opholdsrområder, hvorfra man har en god udsigt over Aarhus og Kattegat. Derudover er der etableret en skywalk i 25 meters højde, hvor man gennem en glasbund kan følge livet på Strøget i Aarhus.

Tilstrømningen overgår Sallings forventninger.

"Vi havde aldrig drømt om, at en million mennesker ville besøge Salling Rooftop på otte måneder. Det er meget overvældede, at vi som stormagasin kan være med til at skabe et frirum i en hektisk hverdag og skabe gode oplevelser for dem, der besøger Salling," siger Sallings direktør Marianne Bedsted.

Det er dog ikke kun i Danmark, at Salling Rooftop har fået opmærksomhed. Britiske The Telegraph og den tyske tv-station 3sat har også omtalt stedet.

Interessen skyldes, at taget af Salling er en anderledes oplevelse, vurderer Mette Dahl-Jensen, chefkonsulent i VisitDenmark.

"På Salling Rooftop kan de besøgende få en oplevelse af byen, som de ikke finder andre steder. Den specielle oplevelse vil både aarhusianerne og turisterne gerne have, og det er en del af oplevelsen, at det ikke er en attraktion i traditionel forstand," forklarer hun i en pressemeddelelse.

Aalborgenserne kan også glæde sig. Endnu en rooftop på mere end 1.400 kvadratmeter er nemlig under opførsel på toppen af Sallings andet stormagasin i Aalborg. Projektet forventes at stå klar i sensommeren 2018.

mony

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sundhedsministerens psykiatriplan får kun én enkelt stjerne

Mikkel Rasmussen, Camilla Fabricius
Regeringen må åbne en dialog om, hvilke funktioner den mener, at psykiatrien måske skal undvære, og om hvilke samfundsøkonomiske og menneskelige omkostninger disse prioriteringer vil have.

Debat: Man behandler da en ældre dame ordentligt, gør man ikke?

Michael Dohn Sørensen
De uheldige episoder var en kærkommen lejlighed. Der var jo igangsat en redningsplan, men den efterlader nu indtrykket af blot at være spil for galleriet.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Viden
Professor advarer: "Big Data" kan føre til forkerte behandlinger
Mere sundhedsdata har et kæmpe potentiale for behandlinger. Men udviklingen kan paradoksalt nok øge mængden af fejldiagnosticeringer, advarer statistiker. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her