Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Flere partier er åbne for at diskutere placeringen af Classic Race

SF opnåede ikke flertal til sit forslag om at aflyse Classic Race.

Der er politisk flertal for at bevare Classic Race i Aarhus, men placeringen af løbet er til debat. Arkivfoto: Rune Aarestrup Pedersen

Classic Race er kommet for at blive.

Så meget slog Knud N. Mathiesen (DF) fast under onsdagens byrådsmøde, hvor SF’s forslag om at aflyse racerløbet var til debat. Men placeringen omkring Mindeparken er ifølge Dansk Folkeparti derimod ikke en selvfølge.

»For at imødekomme SF er det rimeligt at tage snak om andre placeringer for at afvikle løbet,« sagde Knud N. Mathiesen.

Støj og forurening

SF’s forslag blev til, efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet i januar underkendte Aarhus Kommunes tilladelse til motorløbet. Nævnet slog fast, at kommunen fejlagtigt har behandlet racerløbet som en fritidsaktivitet, men arrangøren skulle have været betragtet som en erhvervsvirksomhed med mere vidtgående krav til støjdæmpning og forurening.

»Selvfølgelig skal vi have rummelighed til aktiviteter, der også støjer og forurener. Men det her handler om summen af støj, forurening og varigheden,« sagde Jan Ravn Christensen (SF), der erkendte, at forslaget ikke ville opnå flertal.

Han bad i stedet om at få sendt indstillingen til behandling i teknisk udvalg for at dykke dybere ned i den nye godkendelse, Aarhus Kommune har på vej.

Restriktive krav

Enhedslisten støttede ligesom Alternativet en aflysning af Classic Race, og Keld Hvalsø (EL) luftede muligheden for at rykke arrangementet til omkringliggende kommuner. Det afviste teknikrådmand Bünyamin Simsek (V), som roste de kommunale medarbejdere, der ifølge rådmanden har arbejdet ihærdigt med at sikre arrangementets fremtidige tilladelse.

»Jeg glæder mig over opbakningen til Classic Race fra de fleste partier. Hvis man skal forfølge spørgsmålet om en anden placering, så kan man sige, at mange arrangementer i Aarhus er mindre fede. Måske kan man undersøge, om man kan placere 1. maj i Favrskov Kommune næste år. Jeg har som rådmand været fleksibel for at dispensere for regler om, hvor højt man må spille efter flytning af 1. maj til havnen. Det vil jeg også være over for Classic Race,« sagde Bünyamin Simsek og understregede, at der i den kommende tilladelse vil være en række restriktive krav, som arrangørerne skal leve op til.

Byrådets borgmesterbærende parti er ligesom venstrerådmanden begejstrede for Classic Race.

»Classic Race tiltrækker 40.000 gæster. Det er vi stolte af. Ligesom vi er stolte af Northside, motionsløb og festugen. Derfor støtter vi arrangementets fortsatte afholdelse,« sagde Louise Lindskrog (S).

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Advokat: Politikere er part i sagen
Hvordan kan rådmanden for Teknik og Miljø stå i spidsen for kommunens udarbejdelse af krav til Classic Race Aarhus, når han selv er goodwill-ambassadør for foretagendet, spørger advokat.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Dobbelt op på barsel

Susan Kronborg Nielsen, folketingskandidat, hovedbestyrelsesmedlem i Radikale Venstre, Skovbrynet 13, Skanderborg
Der skal være lige vilkår for barsel uanset køn.

Debat: Kan kvalitet passe på 7-trinsskalaen?

Sebastian Thomassen, formand for Frit Forum Århus stud.scient.pol. ved Institut for Statskundskab, AU

Debat: Lort i Riis Skov

Hendrik Vilstrup, professor, Vestre skovvej 6e, Risskov
Der løber virkelig mange hunde og mennesker i skoven, og begge parter efterlader lort.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her