Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Større besparelser kan koste AUH 150 stillinger

200 stillinger er ved at blive nedlagt med udflytningen til Skejby. Men større besparelser kan ende med at nedlægge yderligere 150-200 stillinger, forudser hospitalsdirektør.

Udflytningen til Det Nye Universitetshospital i Skejby er blevet forsinket af flere omgange. Det får nu konsekvenser. Foto: Benjamin Nørskov.

Aarhus Universitetshospital skulle spare 220 mio. kr. i forbindelse med udflytningen til Det Nye Universitetshospital i Skejby. Sådan lød beskeden sidste forår.

Men efter at have gennemgået hospitalets budget endnu en gang kan hospitalsdirektør Poul Blaabjerg konstatere, at der i stedet skal findes 300 mio. kr. i budgettet i år.

Hospitalet har gennem flere måneder løbende nedlagt 200 stillinger. Men de nye tal for besparelserne kan komme til at ramme yderligere 150-200 stillinger.

»Vi kan ikke undgå, at de her besparelser vil koste arbejdspladser. Der vil blive 350-400 færre stillinger, end der har været for cirka halvandet år siden. Vi skal nærmere nedlægge 350-400 stillinger end de forventede 200 stillinger,« siger han.

Aarhus Universitetshospital fjerner et ledelseslag

Der bliver dog ikke tale om fyringer i alle tilfælde. Poul Blaabjerg håber at løse noget af udfordringen ved, at nogle ansatte selv siger op, skifter stilling internt på hospitalet, eller ved at nogle stillinger ikke bliver slået op.

Uforudsete udgifter

Besparelserne sker på grund af de planlagte effektiviseringskrav på 8 pct., men også på grund af uforudsete udgifter og forsinkelser, der er dukket op i processen med udflytningen til Skejby. Blandt andet bliver driften af det nye hospital dyrere end forventet, og den forsinkede udflytning medfører et par måneder med dobbeltdrift af hospitalet på flere matrikler.

»Planen om at nedlægge 200 stillinger er efterhånden realiseret. Det har ramt bredt blandt læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og serviceassistenter. Men det kan blive nødvendigt at kigge på yderligere 150 stillinger for at opnå den nødvendige besparelse,« siger Poul Blaabjerg.

Og det ærgrer ham, at det kan blive nødvendigt:

»Det er selvfølgelig ærgerligt. Vi kunne løse flere opgaver med flere ansatte. Det er frygteligt pinefuldt hver gang, man skal gennem sådan en runde, som vi skal nu.«

Af de 80 mio. kr. mangler man stadig at finde 60 mio. kr. i budgettet. Poul Blaabjerg forklarer, at man derfor også kigger på, om det er muligt at spare på hospitalets indkøb.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie

Tidligere politichef: Den sag glemmer jeg aldrig

Tidligere chefkriminalinspektør Allan Lund stod i 2003 i spidsen for efterforskningen af den dengang meget omtalte voldtægtssag fra Botanisk Have i Aarhus. Han tænker stadig på den uopklarede sag, selv om han nu er gået på pension.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her