Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Kommunen fjerner busskure på Klostertorvet

Fire busskure bliver kørt på depot på mandag i et forøg på at få byens udsatte til at bruge de såkaldte hellesteder. De handlende på Klostertorvet glæder sig over initiativet. SF er uenige i forsøget.

Gennem flere år har der været problemer med udsatte på Klostertorvet i det centrale Aarhus. Foto: Tanja Carstens Lund

Som et forsøg på at få byens udsatte til at bruge de såkaldte hellesteder, som indrettes andre steder i byen, har Teknik og Miljø besluttet at fjerne de fire busskure ved Klostertorvet.

Busskurene bliver kørt på depot mandag formiddag på ubestemt tid, men minimum frem til efteråret, hvor der bliver evalueret på forsøget.

Teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V) håber, at forsøget vil afhjælpe problemerne på torvet:

»For mig er det vigtigt at lytte til de handlende på Klostertorvet, og de har gjort det meget klart, at de er frustrerede over den nuværende situation. Med de øvrige forandringer på torvet har vi nu en oplagt mulighed for at forsøge at normalisere forholdene på torvet,« siger rådmanden i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Jeg er klar over, at det er en forringelse for buspassagererne, men det er desværre nødvendigt at handle for at løse den anspændte situation i området. Det er en sag med mange holdninger, og derfor er der også i første omgang tale om et forsøg, som forhåbentligt giver os værdifulde erfaringer«.

Beslutningen møder opbakning hos de handlende på Klostertorvet. Claus Broberg, indehaver af Canblau og talsmand for de erhvervsdrivende på Klostertorvet, siger:

»Det er desværre den eneste rigtige løsning, og Teknik og Miljø skal have stor ros for at vise modet til at træffe den svære beslutning at fjerne busskurene,« siger han.

Claus Broberg påpeger, at busskurene i dag bliver brugt, men ikke af aarhusianere, der venter på bussen:

»Når det regner, er det ikke fru Hansen, som får ly fra uvejret. Busskurene forbedrer desværre muligheden for, at klientellet på Klostertorvet kan fortsætte festen i tørvejr, og det skræmmer naturligvis buspassagererne væk og ud i regnen.«

Klostertorvet gennemgår netop nu en større forandring, hvor bl.a. nye toiletfaciliteter, flere træer og bedre belægning skal forskønne området.

SF i Aarhus Byråd er uenige i forsøget, som partiet mener er en kortsigtet og uambitiøs løsning på et komplekst problem.

Det udtaler Mette Bjerre, politisk ordfører for SF i Aarhus:

»Det er kortsigtet og uambitiøst at pille busskurene ned på Klostertorvet. Det forringer vilkårene markant for ældre, gangbesværede og alle andre buspassagerer, og det får ikke de hjemløse til at blive tryllet væk. De busskure bør blive stående og i stedet bør rådmanden åbne den syltekrukke, hvor de kommende hellesteder til hjemløse er blevet placeret efter naboprotesterne fra beboerne på Ceres Alle,” skriver SF'eren.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Medierne er for ærbødige over for EU-systemet

Ikke mindst tilhængere af EU bør betragte systemet – herunder Jean-Claude Juncker – både kritisk og årvågent.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her