Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Aarhus Letbane: Ingen nøjagtig tidsplan for letbanen

Trafikstyrelsen kender intet til en tidsplan, og letbaneformanden har ingen nøjagtig tidsplan for åbningen af Odder- og Grenaabanen.

Aarhus er i gang, men åbningsdatoen for letbanen til Odder og Grenaa er fortsat ukendt. Arkivfoto: Helle Arensbak.

Borgere, borgmestre og presse har i månedsvis efterspurgt en tidsplan for åbning af Odder- og Grenaabanen. Og svaret fra Aarhus Letbane har hver gang været, at man ikke udtaler sig om tidsplan og åbningsdatoer.

Hos Trafikstyrelsen, der står for godkendelse af de to baner, er svaret på en aktindsigt fra JP Aarhus, at styrelsen ikke kender til en tidsplan:

»Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal i den forbindelse oplyse, at styrelsen ikke er i besiddelse af hverken en tidsplan eller dokumenter, der beskriver en sådan tidsplan for arbejdet med godkendelse af Odder- eller Grenaabanen,« skriver styrelsen, der ikke har yderligere kommentarer.

Åben- eller lukkethed? Aarhus Letbane afviser indsigt i bestyrelsesmøder

I sagens natur findes der derfor ikke en nøjagtig tidsplan.
Steen Stavnsbo, formand for Aarhus Letbane

En tidsplan er ellers omtalt i en statusopdatering fra Aarhus Letbane i slutningen af januar:

»Der afholdes et møde med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i uge 5, hvor Aarhus Letbane fremlægger den overordnede tidsplan, så styrelsen kan planlægge deres ressourcer efter denne.«

I Aarhus Letbanes seneste statusopdatering fra uge 10 er der også omtalt en tidsplan.

»Der har været møde med assessor, der har haft en række bemærkninger til tidsplanen,« hedder det.

Steen Stavnsbo, formand for Aarhus Letbane, vil ikke oplyse om en tidsplan, for den findes ikke i nøjagtig form, siger han.

»Vi kan ikke bestemme, hvornår assessor mener sig i stand til at godkende det materiale, der skal indgå i ansøgningen til Trafikstyrelsen, og vi har ikke indflydelse på styrelsens sagsbehandlingstid, der kan være alt mellem tre uger og fire måneder,« siger formanden og uddyber:

»Det er forklaringen på, at Aarhus Letbane ikke kan sætte en dato på åbning af Odder- og Grenaabanen. I sagens natur findes der derfor ikke en nøjagtig tidsplan, men Aarhus Letbane forventningsafstemmer hele tiden tidsforløbet i godkendelsesprocessen med assessor og Trafikstyrelsen. Det er det, der menes med, at vi drøfter tidsplanen,« siger han.

Den nye bestyrelse for Aarhus Letbane mødes første gang torsdag 15. marts.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Dialog i stedet for mere kontrol

Anette Poulsen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget | Lone Hindø, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget | Steen Bording Andersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget
Vejen til en bedre kvalitet i arbejdet med alle de aarhusianske familier med børn med handicap skabes gennem en tættere dialog mellem kommune og familie og et stærkere samarbejde mellem myndigheder.

Debat: Fra klimapolitik til klimakamp

Bo Thyge Bisgaard, Borgerlisten for en mulig nutid, Hasselvej 3, Odder
Den radikaliserede klimakamp er en kamp for den nødvendige reevolution af en ikkebæredygtig samfundside.

Debat: En vej uden om forældelse

Jan Ravn Christensen (SF), medlem af Teknisk Udvalg, Aarhus Byråd & Thomas Medom (SF), rådmand for Børn- og Unge, Aarhus Byråd
Selvfølgelig skal en kort forældelsesfrist ikke gå ud over medarbejderne, når kommunen har brugt så lang tid på at komme til bunds i undersøgelserne.
Aarhus' historie

Aarhus fra A til Å: E - som i Egå Engsø

I dag skal vi se på natur – dyr, fugle, planter og en kalveschnitzel med en dreng på toppen. Vi skal på rekreation rundt om en sø, der for 12 år siden var inddæmmet landbrugsjord.

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her