Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

400 nye lejligheder i Lighthouse

Salget af lejligheder i Lighthouse-tårnet og sidebygningerne sættes i gang om få uger.

Var det noget med en lejlighed i 100 meters højde?

Hvis svaret er ja, så kommer Lighthouse 2.0 til salg om få uger. For efter flere års forarbejde er tårnet og sidebygningerne nu gentænkt i en ny version, og som nævnt i JP Aarhus forleden er projektet netop sendt i forhøring frem til den 5. april.

Lighthouse 2.0 er udviklet af Rune Kilden og Claus Hommelhoff fra henholdsvis Kilden & Hindby og Domis Ejendomme – tilsammen Lighthouse United – og selskabet har netop indgået en aftale med Per Aarsleff A/S om at blive totalentreprenør, ligesom Nybolig og Danbolig i fællesskab skal sælge lejlighederne, som findes i flere prisniveauer.

Der kommer ca. 400 lejligheder til salg i Lighthouse 2.0 og indflytning vil formentlig være i i 2021 eller 2022. Visualisering: Arkitektfirmaet 3XN.

»Vi har valgt, at lejlighederne i tårnet primært sigter mod midtersegmentet. Den dyreste vil koste 8-9 mio. kr., men en hel masse af lejlighederne vil have priser fra 3 mio. kr. til 5,5 mio. kr., så man vil kunne sælge sit hus i forstæderne og få råd til en lejlighed i tårnet,« siger Rune Kilden og tilføjer:

Lighthouse 2.0

42.000 kvm bebyggelse på Aarhus Ø med 400 boliger. Tårnet bliver ca. 130 meter højt og med offentlig tilgængelig udsigtsplatform og restaurant på toppen. Lighthouse kommer til at bestå af tre hovedbygninger og et fælleshus for alle beboerne på Aarhus Ø. Stueetagen indeholder desuden klasseværelser til undervisning om livet i Aarhus-bugten.

Bygherre: Anpartsselskabet Lighthouse United

Projektudvikling: Kilden & Hindby i samarbejde med Domis

Bygherrerådgiver: Moe A/S

Arkitekt: 3XN Arkitekter

Totalentreprenør: Per Aarsleff A/S

Rådgivende ingeniør: Rambøll Danmark A/S

»Der kan dog også være mulighed for at slå flere lejligheder sammen, og vi har også fået henvendelse fra købere, der vil købe en hel etage i tårnet,« siger han.

Tårnet får et grundplan på ca. 600 kvm, så der kan være seks lejligheder på hver etage. I sidebygningerne bliver der imidlertid plads til større lejligheder, hvoraf nogle vil få egen altan, og her vil den dyreste lejlighed koste ca. 17 mio. kr.

Dyreste lejligheder

Priser i den størrelse er ikke længere et problem i Aarhus, siger Johan Nairn, indehaver af Nybolig Bruuns Bro.

»Hvor det tidligere var lidt vildt, når vi solgte en lejlighed til 5 mio. kr. i Langelinie, er det i dag helt normalt at sælge lejligheder til 12, 15 og 17 mio. kr. i Aarhus. Der er simpelthen kommet et nyt marked for de dyreste lejligheder, og vi har f.eks. lige solgt en lejlighed til 19 mio. kr.,« fortæller han.

Køberne til lejlighederne i Lighthouse 2.0 vil være samme kundegruppe som til de øvrige byggerier i Aarhus Ø, vurderer han.

»Det er til dem, der gerne vil have noget nyt, parkering i kælderen og elevator til døren og stemningen på Aarhus Ø. Og så bliver Lighthouse-tårnet prikken over i’et for dem, der vil have det ypperste. Der bliver prestige i at bo i tårnet,« siger Johan Nairn, der ikke forventer salgsproblemer, selv om lejlighederne nok først er klar i 2021/2022.

»Det er blevet mere normalt at købe projektlejligheder flere år før indflytning. For nylig havde jeg besøg af et ældre ægtepar med villa i Højbjerg, og de vil gerne videre og kan netop se sig selv i Lighthouse. Så de går gerne og glæder sig i tre eller fire år,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er skyld i dårlige trafikløsninger

Erik Skals
Aarhus Letbane koster mange borgere ekstra transporttid i stedet for som tænkt af politikerne at lette vores transportbehov.
Aarhus' historie

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Test: Boomboxen er tilbage!
Den moderne version af 80’ernes ghettoblaster er mere fleksibel, men præcis lige så højlydt, som navnet antyder. 
Se flere
Den oversete vin-region: Frankrig og Italien gør klogt i at kigge mod vest
Der er ikke mange, som tænker hvidvin og Spanien i samme sætning. Men selv om spanske vine generelt er mere frugtige og ligefremme i stilen end franske og italienske hvidvine, så kan flere af dem konkurrere på kvalitet og især pris. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her