Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Overvældende interesse for psoriasisskole

Mandag gennemførte Marselisborg Centret, AUH, et prøveforløb på en måske kommende patientskole for psoriasisramte borgere i Region Midtjylland.

Lars Iversen, professor og overlæge i hudsygdomme ved Aarhus Universitetshospital, er i gang med udviklingen af et lokalt behandlingscenter for psoriasis-patienter. Foto: Anita Graversen

Der var rådgivning af både læge, sexolog, socialrådgiver, psykolog og en diætist, da Marselisborg Centret, AUH, mandag for første gang afholdt patientskole for psoriasispatienter i Region Midtjylland.

Interessen for at deltage var ifølge Lars Iversen, professor og overlæge i hudsygdomme ved Aarhus Universitetshospital, så stor, at de fleste måtte afvises.

»Vi havde kun reklameret for skolen i beskedent omfang gennem Facebook på AUH, men alligevel var interessen og tilmeldingerne overvældende. Vi kunne kun rumme ca. 20 pct. af de tilmeldte. Mange har desværre skrevet meget frustrerede tilbage, da de er skuffede over ikke at kunne være med,« fortæller han.

Bedre uddannelse

Skolen er en del af forarbejdet for etableringen af et østjysk behandlingscenter - Dansk Center for Inflammatoriske Hudsygdomme. Projektet har indtil videre ad to omgange fået bevilget en halv mio. kr. til at undersøge, hvordan et center kan bygges op.

Der er de seneste 10-15 år kommet meget ny viden, hvor man har indset, at psoriasis ikke bare er noget, der udspiller sig i huden.
Lars Iversen Professor og overlæge i hudsygdomme ved Aarhus Universitetshospital

»I fjor lavede vi en stor undersøgelse blandt patienterne om, hvad, de synes, de mangler. Den bekræftede, at bedre patientuddannelse var noget af det, mens man også skulle gå til patienterne på en anden måde,« fortæller Lars Iversen.

40.000 i regionen

Omkring 3 pct. af befolkningen skønnes at lide af psoriasis i større eller mindre grad, og dermed er der omkring 40.000 personer i Region Midtjylland med sygdommen, der er meget kompleks.

»Der er de seneste 10-15 år kommet meget ny viden, hvor man har indset, at psoriasis ikke bare er noget, der udspiller sig i huden, men at vi skal tilgå de her patienter på en helt anden måde og kigge på alle de sygdomme, de kan risikere at have – hjerte-kar-sygdomme, sukkersyge, forhøjet blodtryk og depression,« fortæller han.

Planerne om et nyt behandlingscenter i Aarhus blev afsløret for nylig. Lars Iversen oplyste i den forbindelse, at Aarhus Universitetshospital i løbet af seks måneder vil kunne få et behandlingscenter op at køre, hvis der fra politisk hold blev givet grønt lys.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er skyld i dårlige trafikløsninger

Erik Skals
Aarhus Letbane koster mange borgere ekstra transporttid i stedet for som tænkt af politikerne at lette vores transportbehov.
Aarhus' historie

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bilferien sydpå kan få en langsom start Forbered dig på 110 km vejarbejde inden Hamborg
Vejarbejde præger store dele af Autobahn A7 ned mod Hamborg her til sommer, og det kan give op til seks timer forlænget rejsetid. Tyske ADAC anbefaler i stedet A9, hvis man skal til Norditalien og kører på de mest belastede dage. 
Se flere
P-kaos i Aarhus: Det eneste, der virkede, var betalingsautomaten
Flere hundrede bilister måtte gå igen med uforrettet sag, da de fredag eftermiddag ville hente deres bil fra parkeringsanlægget under Dokk1 i Aarhus. Det var brudt sammen, og det er det stadig fredag aften. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her