Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Skoleelever skal spørges om hash-forbrug

Aarhus Kommune vil for første gang undersøge de ældste skoleelevers brug af hash.

Aarhus Kommune vil afdække de ældste skoleelevers eventuelle brug af bl.a. hash og skunk. Arkivfoto: Polfoto

»Hvor ofte ryger du cigaretter eller vandpibe?« og »Har du nogensinde været rigtig fuld?«.

De to spørgsmål er gennem flere år blevet stillet de ældste elever i den tilbagevendende elevtrivselsmåling blandt udskolingseleverne i Aarhus Kommune. Men når kommunen i næste måned gennemfører trivselsundersøgelsen 2018 i de kommunale folkeskoler, så skal de ældste elever for første gang også svare på spørgsmålet om, hvorvidt de nogensinde har prøvet rusmidlerne hash, marihuana, pot eller skunk.

»Vi får henvendelser i bl.a. SSP (skole, socialforvaltning og politi red.) om hash-problematikken, og derfor har vi brug for at afdække udbredelsen blandt folkeskoleeleverne,« siger Ani Hagopian Larsen, forebyggelseskonsulent i Børn og Unge, Aarhus Kommune.

Enhver offentliggørelse af resultaterne fra elevtrivselsmålingen bliver fremlagt, så den enkelte elevs svar ikke kan identificeres. Derfor vil hverken skole eller forældre få besked om, hvad den enkelte elev svarer. Resultaterne i trivselsmålingen bruges til forebyggelse og trivselsfremmende indsatser på skolerne, og det er også i den henseende, at spørgsmålet om hash mm. nu også kommer med.

Aarhus Kommune arbejder på at udvide rusmiddel-indsatsen blandt de unge, så den bliver målrettet og orienteret mod både skoler og forældre.

Skolelederne i Aarhus Kommune har ikke indtryk af, at hash er almindeligt blandt de lokale folkeskoleelever. Men skolelederne har ønsket, at spørgsmålet kommer med i den nye undersøgelse.

»Det er vigtig viden at få. Målingen skal vi bruge til at undersøge, om det er et område, som vi skal være mere opmærksomme på i det forebyggende arbejde med eleverne fremover,« siger skoleleder Helle Mønster, formand for Aarhus Skolelederforening.

I elevtrivselsmålingen i 2017 svarede 88,5 pct. af eleverne i udskolingen, at de aldrig har røget hverken cigaretter eller vandpibe. Aarhus Kommune vil for første gang også spørge udskolingseleverne, om de ryger e-cigaretter.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er skyld i dårlige trafikløsninger

Erik Skals
Aarhus Letbane koster mange borgere ekstra transporttid i stedet for som tænkt af politikerne at lette vores transportbehov.
Aarhus' historie

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Test: Boomboxen er tilbage!
Den moderne version af 80’ernes ghettoblaster er mere fleksibel, men præcis lige så højlydt, som navnet antyder. 
Se flere
Den oversete vin-region: Frankrig og Italien gør klogt i at kigge mod vest
Der er ikke mange, som tænker hvidvin og Spanien i samme sætning. Men selv om spanske vine generelt er mere frugtige og ligefremme i stilen end franske og italienske hvidvine, så kan flere af dem konkurrere på kvalitet og især pris. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her