Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Skoleelever skal spørges om hash-forbrug

Aarhus Kommune vil for første gang undersøge de ældste skoleelevers brug af hash.

Aarhus Kommune vil afdække de ældste skoleelevers eventuelle brug af bl.a. hash og skunk. Arkivfoto: Polfoto

»Hvor ofte ryger du cigaretter eller vandpibe?« og »Har du nogensinde været rigtig fuld?«.

De to spørgsmål er gennem flere år blevet stillet de ældste elever i den tilbagevendende elevtrivselsmåling blandt udskolingseleverne i Aarhus Kommune. Men når kommunen i næste måned gennemfører trivselsundersøgelsen 2018 i de kommunale folkeskoler, så skal de ældste elever for første gang også svare på spørgsmålet om, hvorvidt de nogensinde har prøvet rusmidlerne hash, marihuana, pot eller skunk.

»Vi får henvendelser i bl.a. SSP (skole, socialforvaltning og politi red.) om hash-problematikken, og derfor har vi brug for at afdække udbredelsen blandt folkeskoleeleverne,« siger Ani Hagopian Larsen, forebyggelseskonsulent i Børn og Unge, Aarhus Kommune.

Enhver offentliggørelse af resultaterne fra elevtrivselsmålingen bliver fremlagt, så den enkelte elevs svar ikke kan identificeres. Derfor vil hverken skole eller forældre få besked om, hvad den enkelte elev svarer. Resultaterne i trivselsmålingen bruges til forebyggelse og trivselsfremmende indsatser på skolerne, og det er også i den henseende, at spørgsmålet om hash mm. nu også kommer med.

Aarhus Kommune arbejder på at udvide rusmiddel-indsatsen blandt de unge, så den bliver målrettet og orienteret mod både skoler og forældre.

Skolelederne i Aarhus Kommune har ikke indtryk af, at hash er almindeligt blandt de lokale folkeskoleelever. Men skolelederne har ønsket, at spørgsmålet kommer med i den nye undersøgelse.

»Det er vigtig viden at få. Målingen skal vi bruge til at undersøge, om det er et område, som vi skal være mere opmærksomme på i det forebyggende arbejde med eleverne fremover,« siger skoleleder Helle Mønster, formand for Aarhus Skolelederforening.

I elevtrivselsmålingen i 2017 svarede 88,5 pct. af eleverne i udskolingen, at de aldrig har røget hverken cigaretter eller vandpibe. Aarhus Kommune vil for første gang også spørge udskolingseleverne, om de ryger e-cigaretter.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie

Tidligere politichef: Den sag glemmer jeg aldrig

Tidligere chefkriminalinspektør Allan Lund stod i 2003 i spidsen for efterforskningen af den dengang meget omtalte voldtægtssag fra Botanisk Have i Aarhus. Han tænker stadig på den uopklarede sag, selv om han nu er gået på pension.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her