Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Ny V-formand: Unges gejst kan sikre medlemmer

Susanne Mäkelä Green blev tirsdag aften valgt som ny formand for Venstre i Aarhus. Hun vil samle partiet og samarbejde tæt med VU.

Susanne Mäkelä Green er valgt som ny formand for Venstre i Aarhus. Hun tager over fra Michael Gram, der har siddet på posten i næsten 10 år. Ved kommunalvalget i november hjalp Susanne Mäkelä Green bl.a. Peter Sporleder med at blive valgt ind i byrådet for Venstre. Foto: Tanja Carstens Lund

46 år lidt endnu, tre børn på 16-19 år, fraskilt og med bopæl i Højbjerg.

Susanne Mäkelä Green er Venstres nye formand i Aarhus, valgt tirsdag aften på partiets generalforsamling, hvor den afgående formand igennem 10 år, Michael Gram, valgte ikke at stille op.

Ligesom hos andre partier er medlemstallet for nedadgående, og vi skal have tiltrukket især yngre medlemmer.
Susanne Mäkelä Green, nyvalgt formand for Venstre i Aarhus.

»Jeg er super glad for, at medlemmerne viser mig den store tillid. Det bliver lidt en opgave at løfte efter Michael, som er super kompetent. Men jeg har Michaels telefonnummer og har fået lov til at ringe,« siger Susanne Mäkelä Green.

Aarhus sådan set: Venstres valg

Den nye formand er uddannet miljøingeniør, men arbejder som arbejdsmiljøkonsulent i egen virksomhed. Her beskæftiger hun sig især med stressforebyggelse og mindfullness.

Venstre skal samles

Susanne Mäkelä Green har siden 2014 været med i bestyrelsen i Venstre Aarhus Syd, og hun var opstillet på Venstres liste til byrådsvalget i november, men trak sig som kandidat af private årsager inden valget.

Venstre Aarhus

Formandsvalg

Den afgåede formand Michael Gram har siddet på posten i næsten 10 år.

Susanne Mäkelä Green blev valgt som formand med 47 stemmer. Den anden opstillede på generalforsamlingen, Christian Skarut, fik 18 stemmer.

Ud over politiske bestyrelsesposter har Susanne Mäkelä Green siden 2007 været formand for bestyrelsen på Interskolen, som er en privatskole i Viby. Hun agter at bruge sine erfaringer med bestyrelsesarbejde til at samle Venstre i Aarhus.

»På den måde vil vi stå stærkere. Det skal ikke forstås sådan, at vælgerforeningerne skal slås sammen, men vi kan lave nogle tilbud og arrangementer, der appellerer til alle de lokale vælgerforeninger i kommunen,« siger Susanne Mäkelä Green, der samtidig understreger, at hendes opgave også bliver at skaffe flere medlemmer til Venstre:

»Ligesom hos andre partier er medlemstallet for nedadgående, og vi skal have tiltrukket især yngre medlemmer. Jeg tror på, at VU kan hjælpe, fordi der i ungdomsafdelingen er en anden gejst. Så kan vi få et godt samarbejde op at stå med VU, Venstre-kredsene og byrådsgruppen, så kommer vi til at stå stærkere,« siger hun.

Afskedshilsen fra lederen

Den nye formand forklarer, at hun er tilfreds med den nuværende sammensætning af Venstres byrådsgruppe på seks medlemmer. Men hun understreger, at partiet skal have flere mandater ved næste valg.

Hun skal være Venstres nye indpisker i Aarhus

Venstres politiske leder og rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, sendte inden generalforsamlingen en hilsen til Michael Gram på Facebook.

»En formandspost er krævende og kræver evner til at kunne lytte til lokale holdninger. Jeg vil særligt komme til at savne Michaels analytiske og strategiske evner,« skrev han.

På tirsdagens generalforsamling var også Christian Skarut opstillet som formandskandidat.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skær ikke i knoglerne, og fokusér

Ole Husum
Når økonomien er under pres, er det nødvendigt at lave nogle kortsigtede besparelser.

Debat: Himmelbjergets helhedsplan: Det lukkede og tavse byråd

Anders Hougaard
Helhedsplanen angår i allerhøjeste grad vores natur og beskyttelsen af den. Men lige præcis de partier, som ellers markerer sig mest i forhold til naturbeskyttelse, har været totalt tavse.

Debatindlæg: Frit Forum Århus: Giv de studerende tag over hovedet

Sebastian Thomassen, Malthe Melskens
Det er helt afgørende for mennesker og især unge studerende, at man møder mennesker med forskellige socioøkonomiske baggrund.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her