Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Socialrådmanden overvejer nyt tiltag efter møde med kritisk gruppe

Kristian Würtz (S) vil undersøge muligheden for et brugerpanel til at højne handicapindsatsen for børn.

Charlotte Jensen har en datter med infantil autisme og repræsenterer dialoggruppen børn med handicap. Hun har i 12 år arbejdet som psykolog i Aarhus med særligt fokus på familier med kronisk syge børn. Foto: Morten Lau-Nielsen.

Først berettede to forældre til børn med handicap om fejl i kommunens vurderinger, omfattende dokumentationskrav, lange sagsbehandlingstider og manglende udbetalinger af tabt arbejdsfortjeneste.

Børn med handicap

Kritik af indsats

To forældre til børn med handicap har i JP Aarhus beskrevet fejl i kommunens sagsbehandling, lange sagsbehandlingstider, omfattende dokumentationskrav og pludselige udfald i udbetalingen af tabt arbejdsfortjeneste.

I slutningen af februar sendte Dialoggruppen børn med handicap bestående af forældre og seks handicaporganisationer et åbent brev til samtlige byrådsmedlemmer, som bl.a. kunne læse 20 forældres kritik af kommunens handicapindsats.

Indsatsen er forankret i Handicapcentret for Børn, som blev oprettet i 2010 og har 2.151 børn og unge tilknyttet samt 106 medarbejdere.

Senere sendte Dialoggruppen børn med handicap 86 siders materiale til samtlige byrådsmedlemmer, hvor bl.a. seks handicaporganisationer og 20 forældre kritiserede kommunens indsats.

I mandags mødtes socialrådmand Kristian Würtz (S) så med bl.a. Charlotte Jensen, som både repræsenterer dialoggruppen og er en af de to forældre, som er stået frem med deres historier i JP Aarhus.

Indhenter idéer fra andre

»Det var et rigtig godt møde, hvor jeg fik super konstruktive indspark fra gruppen,« siger Kristian Würtz.

På mødet blev bl.a. diskuteret dialoggruppens forslag om at oprette et brugerpanel bestående af sagsbehandlere og forældre, som skal gennemgå konkrete handicapsager og på den baggrund komme med anbefalinger til at løfte kvaliteten af kommunens handicapindsats.

»Jeg vil helst ikke lægge mig fast på præcise skridt. Men jeg er positiv over for idéen om et panel med forældre, foreninger, ledere og medarbejdere, der skal se på, hvordan vi kan gøre ting, der batter for at skabe trivsel for børnene,« siger rådmanden.

Kristian Würtz forklarer, at han i øjeblikket mødes med en stribe handicapforeninger, som han også gerne vil indhente idéer fra, og derudover skal eventuelle politiske tiltag drøftes i social- og beskæftigelsesudvalget.

Charlotte Jensen kalder ligeledes mandagens møde konstruktivt og glæder sig over rådmandens syn på et brugerpanel.

»Nu håber jeg, at de øvrige partier i byrådet stiller sig positivt til forslaget. Det kunne jo så være, at de også kunne bidrage med forslag til, hvordan brugerpanelets arbejde konkret kan udformes,« siger hun og forklarer, at dialoggruppen vil argumentere for brugerpanelet på et foretræde for social- og beskæftigelsesudvalget den 21. marts.

Enhedslisten har tilkendegivet sin støtte til et brugerpanel, og De Radikale har foreslået at lade eksperter gennemgå børnesager og stille forslag til forbedringer af praksis til byrådet.

EL, V, LA og DF har tilkendegivet, at de er villige til at tilføre handicapområdet for børn flere midler.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Når man fodrer hunden med dens hale …
Søren Møller Petersen
Jeg har desværre fået indtryk af, at ledelsen i Handicapcentret for Børn i Aarhus har forsømt at tydeliggøre de retlige problemer, der følger af de faktiske sparetiltag, der er gennemført hen over de sidste år inden for handicapcentrets sagsområde.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her