Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Socialrådmanden overvejer nyt tiltag efter møde med kritisk gruppe

Kristian Würtz (S) vil undersøge muligheden for et brugerpanel til at højne handicapindsatsen for børn.

Charlotte Jensen har en datter med infantil autisme og repræsenterer dialoggruppen børn med handicap. Hun har i 12 år arbejdet som psykolog i Aarhus med særligt fokus på familier med kronisk syge børn. Foto: Morten Lau-Nielsen.

Først berettede to forældre til børn med handicap om fejl i kommunens vurderinger, omfattende dokumentationskrav, lange sagsbehandlingstider og manglende udbetalinger af tabt arbejdsfortjeneste.

Børn med handicap

Kritik af indsats

To forældre til børn med handicap har i JP Aarhus beskrevet fejl i kommunens sagsbehandling, lange sagsbehandlingstider, omfattende dokumentationskrav og pludselige udfald i udbetalingen af tabt arbejdsfortjeneste.

I slutningen af februar sendte Dialoggruppen børn med handicap bestående af forældre og seks handicaporganisationer et åbent brev til samtlige byrådsmedlemmer, som bl.a. kunne læse 20 forældres kritik af kommunens handicapindsats.

Indsatsen er forankret i Handicapcentret for Børn, som blev oprettet i 2010 og har 2.151 børn og unge tilknyttet samt 106 medarbejdere.

Senere sendte Dialoggruppen børn med handicap 86 siders materiale til samtlige byrådsmedlemmer, hvor bl.a. seks handicaporganisationer og 20 forældre kritiserede kommunens indsats.

I mandags mødtes socialrådmand Kristian Würtz (S) så med bl.a. Charlotte Jensen, som både repræsenterer dialoggruppen og er en af de to forældre, som er stået frem med deres historier i JP Aarhus.

Indhenter idéer fra andre

»Det var et rigtig godt møde, hvor jeg fik super konstruktive indspark fra gruppen,« siger Kristian Würtz.

På mødet blev bl.a. diskuteret dialoggruppens forslag om at oprette et brugerpanel bestående af sagsbehandlere og forældre, som skal gennemgå konkrete handicapsager og på den baggrund komme med anbefalinger til at løfte kvaliteten af kommunens handicapindsats.

»Jeg vil helst ikke lægge mig fast på præcise skridt. Men jeg er positiv over for idéen om et panel med forældre, foreninger, ledere og medarbejdere, der skal se på, hvordan vi kan gøre ting, der batter for at skabe trivsel for børnene,« siger rådmanden.

Kristian Würtz forklarer, at han i øjeblikket mødes med en stribe handicapforeninger, som han også gerne vil indhente idéer fra, og derudover skal eventuelle politiske tiltag drøftes i social- og beskæftigelsesudvalget.

Charlotte Jensen kalder ligeledes mandagens møde konstruktivt og glæder sig over rådmandens syn på et brugerpanel.

»Nu håber jeg, at de øvrige partier i byrådet stiller sig positivt til forslaget. Det kunne jo så være, at de også kunne bidrage med forslag til, hvordan brugerpanelets arbejde konkret kan udformes,« siger hun og forklarer, at dialoggruppen vil argumentere for brugerpanelet på et foretræde for social- og beskæftigelsesudvalget den 21. marts.

Enhedslisten har tilkendegivet sin støtte til et brugerpanel, og De Radikale har foreslået at lade eksperter gennemgå børnesager og stille forslag til forbedringer af praksis til byrådet.

EL, V, LA og DF har tilkendegivet, at de er villige til at tilføre handicapområdet for børn flere midler.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Fra klimapolitik til klimakamp

Bo Thyge Bisgaard, Borgerlisten for en mulig nutid, Hasselvej 3, Odder
Den radikaliserede klimakamp er en kamp for den nødvendige reevolution af en ikkebæredygtig samfundside.

Debat: Dialog i stedet for mere kontrol

Anette Poulsen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget | Lone Hindø, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget | Steen Bording Andersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget
Vejen til en bedre kvalitet i arbejdet med alle de aarhusianske familier med børn med handicap skabes gennem en tættere dialog mellem kommune og familie og et stærkere samarbejde mellem myndigheder.

Debat: En vej uden om forældelse

Jan Ravn Christensen (SF), medlem af Teknisk Udvalg, Aarhus Byråd & Thomas Medom (SF), rådmand for Børn- og Unge, Aarhus Byråd
Selvfølgelig skal en kort forældelsesfrist ikke gå ud over medarbejderne, når kommunen har brugt så lang tid på at komme til bunds i undersøgelserne.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her