Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

»Det føles som at bevæge sig rundt i et islandskab«

Det er mange år siden, de sidst har oplevet noget lignende i vinterbadeklubben Jomsborg ved Den Permanente i Risskov. Frostvejret har de seneste dage overtaget badeanstalten og medført flere skader.

Vikingeklubben Jomsborg har næsten ikke været til at kende siden onsdag morgen på grund af de voldsomme mængder is. Foto: Annie Lønskov

Sylespidse istapper og is på bølgerne. Så blev det virkelig vinter for vinterbaderne i vikingeklubben Jomsborg, der holder til på Den Permanente i Risskov.

Siden tidligt onsdag morgen har klubben ikke været til at kende under det massive islag, der har lagt sig overalt. Annie Lønskov, der står for klubbens daglige drift, var selv på stranden onsdag, da hun blev mødt af det helt særlige syn:

»Det var meget dramatisk og farligt den morgen. Jeg har aldrig set noget lignende herude. Det føles som at bevæge sig rundt i et islandskab.«

Nok er isen smuk, men den kan have ødelagt dele af den aarhusianske badeanstalt. Foto: Annie Lønskov

Og situationen i disse dage er ganske særlig. Det oplever flere af klubbens i alt 9.500 medlemmer også.

Dansk kulde afløser sibirisk kulde i første forårsweekend

»Medlemmer, der har været herude i mange år, kan ikke huske, der har været så meget is siden 1996,« siger hun.

Isen skader

Det voldsomme vejr har medført en række skader på vinterbadeklubbens område. Omfanget kan dog først endeligt gøres op, når isen er væk. Men allerede nu titter flere ødelæggelser frem under isen.

»Trapperne er enten blevet skæve eller rykket helt af. Flere riste er også rykket op. Rørene er frosne, så flere toiletter virker ikke, og der er ikke vand i bruserne,« siger Annie Lønskov.

Hun fortæller, at der heller ikke er adgang til to af saunaerne, men at klubben håber at åbne for en af dem fredag eftermiddag. Der skal nemlig afholdes fuldmånearrangement for de medlemmer, der trodser kulden.

Medlemmerne må bade fra stranden, men ikke i herre- eller damebadet, og det foregår på eget ansvar.

»Man skal tænke sig godt om,« slår Annie Lønskov fast.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Spionchef: Danmarks nye cybervåben kan lamme fjendens systemer

Danmark skal med et arsenal af nye, hemmelige cybervåben være med helt »ude i den skarpe ende« på Nato-missioner, når de nye våben næste år tages i brug, siger chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, i et interview med Jyllands-Posten. Han erkender, at de nye våben kan medføre civile tab.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: EU-romantisk idealisme

Henrik Ræder Clausen
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Forskere: Danskere bør skære 93 pct. af det mest klimasyndige kød
De mest belastende fødevarer for klimaet bliver udstillet i en ny rapport med en løftet pegefinger fra forskerne om behovet for nye vaner for at skabe et bæredygtigt forbrug. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her