Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Bundsgaard: Farvel til et varmt og nysgerrigt menneske

Prinsen var et levende menneske, der tog Aarhus til sig, siger borgmester Jacob Bundsgaard i anledning af prins Henriks død.

Prins Henrik havde et særligt forhold til Aarhus og var også med da dronningens fødselsdag blev fejret i 2015 - her med dronningen og borgmester Jacob Bundsgaard. Foto: Ernst van Norde/ Polfoto.

Flaget gik på halv på Aarhus Rådhus onsdag i anledning af prins Henriks død.

Med prinsens død har vi mistet et levende menneske, der var med til at kaste glans over Aarhus, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

»Jeg havde fornøjelsen af at møde prins Henrik ved mange forskellige lejligheder og husker ham som et varmt og nysgerrigt menneske, der havde stor indsigt i mange forskellige ting. Han var optaget af kunsten og kulturen og mad og gastronomi og var en mand, der fulgte levende med i byens udvikling, og som altid spurgte nysgerrigt ind til, hvad der skete, og hvad der var værd at bemærke i Aarhus,« siger borgmesteren.

Han husker en prins, der nød at tale med alle mennesker.

Prins Henriks liv i Aarhus i billeder: Tennis, vikingemarked og ponyer opkaldt efter prinsen selv

»Prinsen var meget ligetil. Han var åben og nysgerrig og på mange måder utroligt godt selskab, og jeg husker bl.a. en episode ved åbningen af The Tall Ship's Races, hvor den officielle del var overstået, og vi stod og betragtede de flotte skibe. Helt uventet ankom der så en åben bil midt i det hele, og prins Henrik steg ud. Vi faldt hurtigt i snak, og prinsen fik sig også en snak med alle de folk, der havde lyst til at snakke med ham, og han nød det,« siger borgmesteren.

At der blandt nogle danskere var mindre respekt for prinsen, forstår borgmesteren ikke:

»Det er i hvert fald for mit vedkommende vanskeligt at forstå, hvis det er tilfældet, for jeg har kun et godt indtryk af prins Henrik som et levende menneske, der med et stort hjerte tog Aarhus til sig,« siger Jacob Bundsgaard.

En af de sidste gange, borgmesteren mødte prins Henrik, var i 2017 ved åbningen af Aarhus som europæisk gastronomiregion.

På Jydsk Væddeløbsbane fik prins Henrik opkaldt et løb efter sig, da løbet "Prins Henriks Cup" blev indstiftet i 2016, og prinsen overrakte præmier til løbets vinder i både 2016 og 2017.

Danske aviser: Prinsen var ikke et gennemsnitsmenneske

På den kunstneriske front huskes prins Henrik bl.a. for Aros-udstillingen "Pas de deux royal" i 2013, da han og dronningen udstillede godt 150 af deres kunstværker i Aros.

Senest fik Aarhus foræret en gave af prinsen i forbindelse med kulturbyåret 2017, da prinsens to meter høje bronzeskulptur "Sirene" blev afsløret på havnen i september 2017.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Fra klimapolitik til klimakamp

Bo Thyge Bisgaard, Borgerlisten for en mulig nutid, Hasselvej 3, Odder
Den radikaliserede klimakamp er en kamp for den nødvendige reevolution af en ikkebæredygtig samfundside.

Debat: Dialog i stedet for mere kontrol

Anette Poulsen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget | Lone Hindø, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget | Steen Bording Andersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget
Vejen til en bedre kvalitet i arbejdet med alle de aarhusianske familier med børn med handicap skabes gennem en tættere dialog mellem kommune og familie og et stærkere samarbejde mellem myndigheder.

Debat: En vej uden om forældelse

Jan Ravn Christensen (SF), medlem af Teknisk Udvalg, Aarhus Byråd & Thomas Medom (SF), rådmand for Børn- og Unge, Aarhus Byråd
Selvfølgelig skal en kort forældelsesfrist ikke gå ud over medarbejderne, når kommunen har brugt så lang tid på at komme til bunds i undersøgelserne.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Båden til Baku sejler måske i morgen
I 259 dage rejste den norske forfatter Erika Fatland i de 14 lande, der grænser op til Rusland, for at undersøge, hvordan nabolandene er blevet præget af det store imperium. Nedenstående essay er fra Aserbajdsjan. 
Se flere
Bolig
Dansk designer med store ambitioner: »Om 10 år har vi skabt et globalt brand«
Sådan siger Driton Memisi, som har sat sig for at hjælpe det nye designfirma Handvärk ud i verden. Brandet lancerer netop nu i forbindelse med 3 Days of Design bordet “Studio Table”, som hidtil kun har været vist på Maison & Objet i Paris. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her